Lliga femenina

El València guanya l’Avenida (85-84), que salva l’‘average’

Bàsquet. Les castellanes hauran de guanyar a Fontajau el dia 27 si volen acabar primeres la lliga regular

L’Avenida ha encaixat la primera derrota a la lliga, a la pròrroga a la Font de Sant Lluís set dies després de perdre el primer partit de la temporada al mateix lloc, en la semifinal de la copa contra l’Spar Girona.

Les castellanes conserven el primer lloc per un punt (71-69 a la pròrroga a Salamanca) i si cap dels dos equips falla l’Avenida es jugarà el primer lloc el dia 27 a Fontajau en el darrer partit de la fase regular.

L’Avenida ha començat per feina (0-11 i 6-21) i el València s’ha començat a refer al final del primer quart (12-24) i sobretot al segon (18-24). Les blaves reaccionaven (20-30) però un 13-2 permetia les locals marxar al descans per davant en el marcador per primer (37-36).

Laura Gil en un ofensiu a l’addicional de Queralt Casas, amb l’Avenida a la lluna de València, permetia la murciana fer el 53-44 i la bescanonina el 55-44 amb el seu desè punt al tercer quart (13). Anna Gómez ha agafat el relleu de Casas amb cinc punts seguits al final del quart (63-51).

Casas ha recuperat la màxima a l’inici del darrer quart (65-51) però la zona de l’Avenida i el triple de Katie Lou Samuelson obligaven Rubén Burgos a aturar-ho a 8:11 (65-57). L’escorta de 6,75 m era la única amb valor per a les locals (72-65) i, a la primera acció contra individual, Carrera en la continuació del bloqueig lligava dues cistelles seguides (76-67 a 2:24 temps d’Íñiguez).

Katie Lou i Hayes de tres (76-74) amb error d’Allen entremig han ajustat el marcador en un tres i no res a 1:02. Queralt ha tingut la pilota per guanyar amb 78-76, però en el següent atac Hayes assistia Milic per forçar el desempat a 2,2 segons i pilota taronja, que Gil tenia a la pintura i fallava.

Hayes ha posat les blaves per davant per primer cop des del segon quart (81-82) i entre Trahan-Davis i Gulich el València encarava els darrers 32 segons amb 85-82 i pilota d’Avenida. Milic i la falta en atac de Gil han donat una segona oportunitat a Hayes, que ha fallat.