LEB Or

Benvinguts al Dragon Khan

LEB Or. El Bàsquet Girona ha tastat com les gasten els equips de la categoria en una primera fase amb alts i baixos, lesions, canvis de jugadors, confinaments i un calendari boig

És comprensible l’alegria de l’entrenador del Bàsquet Girona, Carles Marco, després de la contundent victòria de l’equip a Barris Nord (89-111), que el situa com a líder en la rampa de llançament del grup de permanència, que té un premi extraordinari per al primer classificat, jugar el play-off d’ascens, més enllà que la situació actual de l’equip l’allunya del perill de descens en la seva estrena en la LEB Or.

Marco respira certament alleujat perquè aquesta primera fase (9 victòries i 9 derrotes) ha estat una cursa d’obstacles en què ningú les ha tingut totes, sobretot després de cinc derrotes en els sis primers partits. Amenaçava tempesta i Marc Gasol, des de Los Angeles, tampoc ho veia clar. Per acabar-ho d’adobar l’equip ha viscut en una permanent reconstrucció per la marxa d’Aleix Font i Dani Garcia i la lesió d’Àlex Llorca. La LEB Or, a més, era d’antuvi un pas més en l’assentament del club a la ciutat i tenir Fontajau buit a cada partit tampoc formava part del pla inicial, igual que un brot de coronavirus dins la plantilla amb el posterior confinament. Ha estat una constant en la majoria d’equips en aquesta primera fase.

Marco, amb el que ha tingut a les mans, ha sostingut l’equip amb tres homes clau, el capità de la nau, Albert Sàbat, Pep Busquets i Davis Rozitis. El base de Llagostera ha respost fins i tot per sobre del que hauria convingut sobretot per l’adeu de Dani Garcia quan millor estava jugant. Sàbat és el millor assistent i triplista, el segon anotador, el segon que més minuts juga, el que més pilotes recupera i el segon més valorat. Immaculat.

La irregularitat ha marcat l’impacte dels altres jugadors, sobretot Rozitis, el jugador amb el qual més ha hagut de treballar l’entrenador perquè no es deixi intimidar pels centers cada vegada més físics de la categoria. Amb 9,1 punts i 5,3 rebots convé que faci un pas més endavant sobretot en els tirs sota el tauler, on no arriba a un 57%. Busquets, el que més minuts juga, és el referent i ho sap, però comet petits pecats de joventut que Marco s’esforça també a apaivagar.

El calendari

El debut del Girona en la segona fase no tindrà lloc fins al diumenge 28 contra el Tizona (18 h), un partit en què ja estarà permesa la presència d’aficionats a Fontajau. Ara mateix, un hipotètic emparellament de play-off per a l’ascens seria contra el Breogán, líder del grup per l’ascens. El club gallec és un dels rivals històrics de l’antic CB Girona en l’ACB.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)