Eurolliga

El nou cicle pot néixer a Colònia

El Barça de Saras enfonsa un Zenit superat per tots costats i torna a una final a quatre després de set anys sense ser-hi

Pau Gasol és l’MVP del matx amb 7 punts, 3 rebots i 4 taps

Barça (3) 79 Zenit (2) 53

FC BARCELONA:Calathes (12), Higgins (15), Abrines, Mirotic (7), Davies (11) -cinc inicial-, Hanga (7), Bolmaro (7), Smits, Pau Gasol (7), Oriola, Kuric (11) i Claver (2). 19/33 de 2. 9/16 triples (3 Kuric, 2 Calathes, 1 Mirotic, 1 Hanga, 1 Higgins, 1 Bolmaro). 14/17 lliures. 31 rebots (8 Davies). 14 assistències (5 Calathes) i 96 de valoració (16 Pau Gasol).ZENIT SANT PETERSBURG:Pangos (7), Rivers, Hollins (5), Will Thomas (7), Black (3) -cinc inicial-, Zakharov (1), Fridzon (4), Baron (9), Khvostov, Zubkov (6) i Poythress (11). 15/43 de 2. 5/22 triples (2 Baron, 1 Pangos, 1 Hollins i 1 Thomas). 8/13 lliures. 28 rebots (5 Black). 12 assistències (10 Pangos) i 33 de valoració (14 Thomas).PARCIALS:23-14, 20-16 (43-30); 14-9 (57-39) i 22-14 (79-53).

Com s’hauria enfonsat el Palau si hi hagués hagut l’afició! Una llàstima majúscula per a un partit impecable. Amb Laporta exultant a la llotja, el Barça es va alliberar de la pressió que tenia després d’una sèrie duríssima on el Zenit havia estat el clar dominador. Però a l’hora de la veritat el talent i l’experiència dels blaugrana van explotar per viure una exhibició històrica que els dona el bitllet per tornar a una final a quatre set anys després. El 2014, curiosament amb Xavi Pascual a la banqueta, el camí es va frenar en unes semifinals dures contra el Madrid (100-62) en un final de cicle. La sensació ara és que els de Jasikevicius engeguen un nou cicle que pot ser triomfant. I chapeau per a Saras, que, després de topar amb el plantejament de Pascual fins ahir, va donar una lliçó i va aconseguir la concentració màxima necessària. Havia concentrat l’equip en un hotel, cosa que el Barça no fa mai, i li va donar resultat.

Amb dues marxes més

Els blaugrana van arrencar amb Westermann, Sergi Martínez i Pustovyi fora de la convocatòria, i amb homes que han viscut mil batalles preparats per a la guerra i sobretot per com afrontar-la. Només Pau Gasol ja ha viscut més partits d’aquest nivell que tota la plantilla russa, on únicament Rivers, Pangos i Thomas han jugat play-offs d’aquests nivell.

La posada en escena va ser sensacional perquè, després d’una arrencada seriosa dels russos (6-9), ràpidament es va veure que qui dominaria no seria Pangos sinó Calathes i Bolmaro, que van guanyar la partida al canadenc. Els blaugrana van fer un parcial de 15-3 i la diferència ja va créixer (21-12). Però l’explosió va arribat no pel talent ofensiu, sinó pel defensiu. Saras, que tornava a una final a quatre on ja havia estat amb el Zalgiris, va treure a pista Bolmaro, Kuric, Hanga i Smits, que junts van atropellar els russos. La diferència va créixer fins als 16 punts (36-20), cosa mai vista en els primers quatre partits, on la màxima renda del Barça havien estat 10 punts.

MVP Pau Gasol

Amb Davies carregat de faltes, l’entrada de Pau Gasol va ser exemplar, ja que va aportar allò que sap: bàsquet. Va repartir, va intimidar i va anotar quan tocava. Va ser el millor jugador d’equip i va acabar com el més valorat del Barça. En el descans la renda havia augmentat fins als 13 punts (43-30) amb una esmaixada pels highlights de l’Eurolliga d’aquest any de Bolmaro, que ha demostrat el seu talent i ha tornat a deixar mostres del seu talent NBA, on sembla que marxarà a l’estiu.

Al segon temps, al Barça no només no li van venir dubtes, sinó que encara va augmentar més el nivell defensiu fent una cosa impressionant: deixar el Zenit en 4 punts els primers vuit minuts del tercer període i agafant 23 punts de renda (57-34) tot sentenciant l’eliminatòria.

Reajust del calendari

Els molts partits ajornats a diferents equips de l’ACB, sobretot del MoraBanc, el Bilbao o el Baskonia van fer que ahir l’ACB decidís reajustar el calendari i la fase regular no s’acabarà el 16 de maig, sinó el 23. Això podria fer que avui es fes oficial que les semifinals siguin a només tres partits en lloc de cinc. El dubte és saber quan es jugaran els quarts de final, que estaven previstos per abans del 28 de maig, inici de la final a quatre.

0

punts

Pangos en el 2n temps

LES DADES

2
punts
va anotar Pangos des del minut 3 fins al 40, perquè n’havia anotat cinc i va quedar anul·lat
4
punts
només va anotar el Zenit en els primers vuit minuts del tercer període (del 43-30 en el descans al 57-34)
17
minuts
de Pau. En tota la sèrie n’havia jugat 14 i un partit sense jugar.
Vaig venir per ajudar el Barça a complir els seus objectius i he fet el primer pas, però no ens volem quedar aquí, volem el títol
Pau Gasol
Se’ns ha acabat l’energia, hem tingut mala sort al ‘play-off’ amb les lesions de Ponitka i Gudaitis perquè no hem tingut rotacions
Xavi Pascual
Soc millor entrenador ara després del duel que he tingut amb Xavi Pascual; Pau Gasol semblava Mutombo
Saras Jasikevicius

Punt final a 7 anys de sequera

L’última vegada que el Barça es va classificar per a una Final Four va ser el 2014 a Milà precisament amb Xavi Pascual a la banqueta. Aquella nit de les semifinals va ser una de les pitjors de la història blaugrana perquè van perdre contra l’etern rival, el Madrid (100-62), en un equip blanc on hi havia Mirotic (19 punts i 27 de valoració). Els blaugrana van estar negats sobretot després del descans, al qual havien arribat perdent només de vuit punts (37-45). El millor va ser Ante Tomic amb 16 punts, 8 rebots i 21 de valoració. Cap altre jugador va arribar als 9 de valoració amb Navarro, Sada i Pullen fent negatiu. Des de llavors s’han perdut l’edició de Madrid (2015), la de Berlín (2016), Istanbul (2017, Belgrad (2018) i Vitòria (2019).

Albert Soler serà director general del CSD

Qui va ser el responsable dels esports professionals i va ser destituït per Joan Laporta ja ha trobat feina. Soler torna al Consejo Superior de Deportes (CSD) com a director general, un càrrec que ja va ocupar durant tres anys, del 2008 al 2011, durant la presidència de Jaime Lissavetzky. La seva sortida no va ser l’única lligada amb el bàsquet, perquè també van acomiadar Nacho Rodríguez, que sona per poder ser el nou director general de l’Unicaja. Els malaguenys no tenen ara president. Els relleus han estat Navarro, Mario Fernández i Mario del Campo.

Pau Gasol podrà ser més llegenda

Pau Gasol va fitxar pel Barça amb dos objectius clars: recuperar-se físicament per poder disputar els Jocs Olímpics de Tòquio i també aconseguir un repte que no té a les seves mans com és l’Eurolliga. En l’NBA va guanyar dos anells de campió amb els Lakers (2009 i 2010), va ser campió de l’ACB amb el Barça el 1999 i el 2001 i va ser campió de la copa del Rei (2001). Amb la selecció espanyola va guanyar el mundial del 2006, l’Europeu del 2009 i el 2015 i també la medalla de plata als Jocs Olímpics del 2008 i el 2012 i el bronze el 2016.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)