Eurolliga

El nou cicle pot néixer a Colònia

El Barça de Saras enfonsa un Zenit superat per tots costats i torna a una final a quatre després de set anys sense ser-hi

Pau Gasol és l’MVP del matx amb 7 punts, 3 rebots i 4 taps

Barça (3) 79 Zenit (2) 53

FC BARCELONA:Calathes (12), Higgins (15), Abrines, Mirotic (7), Davies (11) -cinc inicial-, Hanga (7), Bolmaro (7), Smits, Pau Gasol (7), Oriola, Kuric (11) i Claver (2). 19/33 de 2. 9/16 triples (3 Kuric, 2 Calathes, 1 Mirotic, 1 Hanga, 1 Higgins, 1 Bolmaro). 14/17 lliures. 31 rebots (8 Davies). 14 assistències (5 Calathes) i 96 de valoració (16 Pau Gasol).ZENIT SANT PETERSBURG:Pangos (7), Rivers, Hollins (5), Will Thomas (7), Black (3) -cinc inicial-, Zakharov (1), Fridzon (4), Baron (9), Khvostov, Zubkov (6) i Poythress (11). 15/43 de 2. 5/22 triples (2 Baron, 1 Pangos, 1 Hollins i 1 Thomas). 8/13 lliures. 28 rebots (5 Black). 12 assistències (10 Pangos) i 33 de valoració (14 Thomas).PARCIALS:23-14, 20-16 (43-30); 14-9 (57-39) i 22-14 (79-53).

Com s’hau­ria enfon­sat el Palau si hi hagués hagut l’afició! Una llàstima majúscula per a un par­tit impe­ca­ble. Amb Laporta exul­tant a la llotja, el Barça es va alli­be­rar de la pressió que tenia després d’una sèrie duríssima on el Zenit havia estat el clar domi­na­dor. Però a l’hora de la veri­tat el talent i l’experiència dels blau­grana van explo­tar per viure una exhi­bició històrica que els dona el bit­llet per tor­nar a una final a qua­tre set anys després. El 2014, curi­o­sa­ment amb Xavi Pas­cual a la ban­queta, el camí es va fre­nar en unes semi­fi­nals dures con­tra el Madrid (100-62) en un final de cicle. La sen­sació ara és que els de Jasike­vi­cius enge­guen un nou cicle que pot ser tri­om­fant. I cha­peau per a Saras, que, després de topar amb el plan­te­ja­ment de Pas­cual fins ahir, va donar una lliçó i va acon­se­guir la con­cen­tració màxima necessària. Havia con­cen­trat l’equip en un hotel, cosa que el Barça no fa mai, i li va donar resul­tat.

Amb dues mar­xes més

Els blau­grana van arren­car amb Wes­ter­mann, Sergi Martínez i Pus­tovyi fora de la con­vo­catòria, i amb homes que han vis­cut mil bata­lles pre­pa­rats per a la guerra i sobre­tot per com afron­tar-la. Només Pau Gasol ja ha vis­cut més par­tits d’aquest nivell que tota la plan­ti­lla russa, on única­ment Rivers, Pan­gos i Tho­mas han jugat play-offs d’aquests nivell.

La posada en escena va ser sen­sa­ci­o­nal perquè, després d’una arren­cada seri­osa dels rus­sos (6-9), ràpida­ment es va veure que qui domi­na­ria no seria Pan­gos sinó Calat­hes i Bol­maro, que van gua­nyar la par­tida al cana­denc. Els blau­grana van fer un par­cial de 15-3 i la diferència ja va créixer (21-12). Però l’explosió va arri­bat no pel talent ofen­siu, sinó pel defen­siu. Saras, que tor­nava a una final a qua­tre on ja havia estat amb el Zal­gi­ris, va treure a pista Bol­maro, Kuric, Hanga i Smits, que junts van atro­pe­llar els rus­sos. La diferència va créixer fins als 16 punts (36-20), cosa mai vista en els pri­mers qua­tre par­tits, on la màxima renda del Barça havien estat 10 punts.

MVP Pau Gasol

Amb Davies car­re­gat de fal­tes, l’entrada de Pau Gasol va ser exem­plar, ja que va apor­tar allò que sap: bàsquet. Va repar­tir, va inti­mi­dar i va ano­tar quan tocava. Va ser el millor juga­dor d’equip i va aca­bar com el més valo­rat del Barça. En el des­cans la renda havia aug­men­tat fins als 13 punts (43-30) amb una esmai­xada pels high­lights de l’Euro­lliga d’aquest any de Bol­maro, que ha demos­trat el seu talent i ha tor­nat a dei­xar mos­tres del seu talent NBA, on sem­bla que mar­xarà a l’estiu.

Al segon temps, al Barça no només no li van venir dub­tes, sinó que encara va aug­men­tar més el nivell defen­siu fent una cosa impres­si­o­nant: dei­xar el Zenit en 4 punts els pri­mers vuit minuts del ter­cer període i aga­fant 23 punts de renda (57-34) tot sen­ten­ci­ant l’eli­mi­natòria.

Rea­just del calen­dari

Els molts par­tits ajor­nats a dife­rents equips de l’ACB, sobre­tot del Mora­Banc, el Bil­bao o el Basko­nia van fer que ahir l’ACB decidís rea­jus­tar el calen­dari i la fase regu­lar no s’aca­barà el 16 de maig, sinó el 23. Això podria fer que avui es fes ofi­cial que les semi­fi­nals siguin a només tres par­tits en lloc de cinc. El dubte és saber quan es juga­ran els quarts de final, que esta­ven pre­vis­tos per abans del 28 de maig, inici de la final a qua­tre.

0

punts

Pan­gos en el 2n temps

LES DADES

2
punts
va anotar Pangos des del minut 3 fins al 40, perquè n’havia anotat cinc i va quedar anul·lat
4
punts
només va anotar el Zenit en els primers vuit minuts del tercer període (del 43-30 en el descans al 57-34)
17
minuts
de Pau. En tota la sèrie n’havia jugat 14 i un partit sense jugar.
Vaig venir per ajudar el Barça a complir els seus objectius i he fet el primer pas, però no ens volem quedar aquí, volem el títol
Pau Gasol
Se’ns ha acabat l’energia, hem tingut mala sort al ‘play-off’ amb les lesions de Ponitka i Gudaitis perquè no hem tingut rotacions
Xavi Pascual
Soc millor entrenador ara després del duel que he tingut amb Xavi Pascual; Pau Gasol semblava Mutombo
Saras Jasikevicius

Punt final a 7 anys de sequera

L’última vegada que el Barça es va classificar per a una Final Four va ser el 2014 a Milà precisament amb Xavi Pascual a la banqueta. Aquella nit de les semifinals va ser una de les pitjors de la història blaugrana perquè van perdre contra l’etern rival, el Madrid (100-62), en un equip blanc on hi havia Mirotic (19 punts i 27 de valoració). Els blaugrana van estar negats sobretot després del descans, al qual havien arribat perdent només de vuit punts (37-45). El millor va ser Ante Tomic amb 16 punts, 8 rebots i 21 de valoració. Cap altre jugador va arribar als 9 de valoració amb Navarro, Sada i Pullen fent negatiu. Des de llavors s’han perdut l’edició de Madrid (2015), la de Berlín (2016), Istanbul (2017, Belgrad (2018) i Vitòria (2019).

Albert Soler serà director general del CSD

Qui va ser el responsable dels esports professionals i va ser destituït per Joan Laporta ja ha trobat feina. Soler torna al Consejo Superior de Deportes (CSD) com a director general, un càrrec que ja va ocupar durant tres anys, del 2008 al 2011, durant la presidència de Jaime Lissavetzky. La seva sortida no va ser l’única lligada amb el bàsquet, perquè també van acomiadar Nacho Rodríguez, que sona per poder ser el nou director general de l’Unicaja. Els malaguenys no tenen ara president. Els relleus han estat Navarro, Mario Fernández i Mario del Campo.

Pau Gasol podrà ser més llegenda

Pau Gasol va fitxar pel Barça amb dos objectius clars: recuperar-se físicament per poder disputar els Jocs Olímpics de Tòquio i també aconseguir un repte que no té a les seves mans com és l’Eurolliga. En l’NBA va guanyar dos anells de campió amb els Lakers (2009 i 2010), va ser campió de l’ACB amb el Barça el 1999 i el 2001 i va ser campió de la copa del Rei (2001). Amb la selecció espanyola va guanyar el mundial del 2006, l’Europeu del 2009 i el 2015 i també la medalla de plata als Jocs Olímpics del 2008 i el 2012 i el bronze el 2016.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.