ACB

Un regal a l’afició

Bàsquet. ACB. La Penya alliçona el Barça a l’Olímpic i força el tercer partit en el ‘play-off’ de quarts

Joventut 72 FC Barcelona 63

JOVENTUT:Bassas (20), Ribas (12), Joel Parra, Morgan (6), Tomic (6) –cinc inicial–, Dimitrijevic (10), López-Arostegui (2), Brodziansky (8), Ventura (4) i Birgander (4). 16/35 de 2. 8/24 triples (5 Bassas, 1 Brodziansky, 1 Dimitrijevic, 1 Ventura). 38 rebots (7 Parra). 16 assistències (3 Dimitrijevic). 72 valoració (19 Bassas).BARÇA:Hanga (1), Higgins (13), Claver, Mirotic (11), Davies (11) –cinc inicial–, Bolmaro (12), Kuric (5), Abrines, Smits (5) i Gasol (5). 18/39 de 2. 5/21 triples (1 Kuric, 1 Bolmaro, 1 Higgins, 1 Smits, 1 Gasol). 43 rebots (7 Mirotic). 12 assistències (5 Higgins). 68 valoració (19 Mirotic).PARCIALS:23-13, 8-14; 18-17 i 23-19.PÚBLIC:Uns mil seguidors en el retorn del públic a l’Olímpic.

San Pablo Burgos 68 Lenovo Tenerife 92

SAN PABLO:Kravic (20), Benite (7), Rivero (5), Rabaseda (3), Renfroe (9) –cinc inicial–, Barrera, Salvó (9), McFadden (10), Sakho (2), Salash (3) i Cook. 17/33 de 2. 8/27 triples (3 McFadden, 2 Salvó, 1 Salash, 1 Benite, 1 Renfroe). 30 rebots (7 Kravic). 15 assistències (4 Cook). 56 valoració (23 Kravic).LENOVO TENERIFE:Fitipaldo (13), Huertas (20), Shermanidi (11), Cavanaugh (6), Doornekamp (18) –cinc inicial–, Yusta, Jenkins (8), Rodríguez, López (2), Guerra (5), Salin (3) i Sulejmanovic (6). 16/24 de 2. 15/30 triples (6 Doornekamp, 3 Huertas, 2 Jenkins, 2 Cavanaugh, 1 Salin, 1 Fitipaldo). 15/18 tirs lliures. 24 rebots (3 Shermanidi). 21 assistències (9 Huertas). 113 valoració (23 Huertas).PARCIALS:26-23, 15-12; 11-31 i 16-26.

La Penya va donar una lliçó de coratge i de desimboltura al Barça en el retorn de l’afició a l’Olímpic i va forçar el tercer partit en el play-off de quarts, que es jugarà aquest dissabte al Palau (18.30 h). La defensa badalonina va deixar els blaugrana, que jugaven el quart partit en sis dies, en uns percentatges de tir ridículs (5 de 21 triples i 12 de 23 tirs lliures) i en atac Bassas (20 punts amb 5 triples) va comandar les operacions de forma brillant.

La Penya va sortir amb dues marxes més contra un Barça adormit en defensa i negat en atac. Amb Bassas (8 punts en el primer quart) liderant la festa els badalonins van gaudir i fer gaudir els seus anotant de tot arreu i assecant els tiradors blaugrana. Només l’entrada de Bolmaro (6 punts) va donar oxigen als blaugrana davant la inoperància de Hanga en la posició de base. Un triple de Dimitrjevic va encendre les primeres alarmes (20-5) i el Barça, finalment, va començar a defensar. La reacció culer, amb tot, va anar a ritme de tortuga en el segon quart pel drama que tenien Abrines i Kuric per anotar (0 de 5 entre tots dos), les pèrdues, els errors en els tirs lliures, la precipitació constant i la desaparició en combat, un dia més, de Mirotic (4 punts en la primera part). La Penya, ofegada en atac i fallant també tirs lliures, va resistir un parcial de 3-16 (24-22) i va aconseguir arribar al descans al davant sense brillar en atac però deixant-se l’ànima en cada defensa.

Davies va aconseguir igualar el partit en dues bones accions (31-31) però va ser un miratge. Bassas va tornar a flotar sobre el parquet i amb dos triples i bones assistències la Penya es va tornar a escapar (46-38) contra un rival impotent, sobretot a l’hora d’atacar. Dimitrijevic, tot i jugar mig lesionat, va agafar el relleu de Bassas davant Bolmaro, que va aparèixer un altre cop per anotar de tres i assistir Mirotic i evitar mals majors, però el ritme encara era badaloní.

El Barça es va encomanar a Higgins en l’últim quart però va continuar negat en el triple i tots els esforços que va fer per remuntar van topar amb la fortalesa mental dels de Carles Duran, que van començar a veure la llum amb el cinquè triple d’un desfermat Bassas (60-52). Una esmaixada de Morgan a dos minuts del final va ser la sentència (67-58).