ACB

La ‘Bomba’ Laprovittola

Bàsquet. ACB. El Barça arriba a un acord amb l’argentí, que deixa el Madrid després de dos cursos i accepta el repte blaugrana; el contracte és per una temporada amb una segona d’opcional

L’argentí Nico Laprovittola (Morón, 31/1/1990), l’autor de la cistella que va derrotar el Barça en l’últim partit de la lliga regular al Palau (85-87), serà un nou base per a Jasikevicius, segons va avançar Chema de Lucas. El trident en la direcció serà el format per Calathes, base més director que anotador; Jokubaitis, que donarà ritme i energia gràcies al seu físic i la seva joventut (21 anys), i Laprovittola, base amb capacitat ofensiva i MVP de l’ACB fa tres temporades amb el Joventut i que al Madrid ha tingut un paper residual. Aquest curs, amb la marxa de Campazzo, va guanyar protagonisme i va demostrar que tenia nivell d’Eurolliga, però no va convèncer Laso. El Barça ha estat atent al mercat per trobar el recanvi de Leo Westermann. Laprovittola serà el tercer fitxatge blaugrana, després del pivot turc Senli –ja oficial– i del base del Zalgiris Jokubaitis, que serà oficial quan acabi el preolímpic amb la seva selecció.

El més que probable fitxatge de Laprovittola provocarà una situació que feia temps que no succeïa: canvi de bases entre els dos grans de l’ACB. El francès Heurtel jugarà de blanc i Laprovittola de blaugrana. Hi podria haver un altre cas com el de Hanga però, malgrat que l’hongarès hagi demanat tres anys de contracte, el fet que faci 32 anys, i tenint en compte l’edat de molts dels jugadors del Madrid –Rudy (36), Causeur (34), Carroll (38), Llull (33), Thompkins (31) i Taylor (32) i s’ha retirat Reyes (41)–, fa que l’operació sigui complicada. I més tenint en compte que serà l’últim gran contracte de Hanga.

1+1

anys

del contracte

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)