ACB

López-Arostegui, destí a València

Bàsquet. ACB. L’aler de la Penya, qui li queda un any més de contracte, es decanta per marxar a la Fonteta

Sembla que s’acaba el serial de l’estiu. Xabi López-Arostegui, escollit en el cinc ideal de l’ACB després d’un any impecable, ha decidit que jugarà el curs vinent a València. Tot i que li queda un any més de contracte amb el Joventut, i després de refusar l’ampliació del contracte que li va proposar la Penya, que el mateix jugador va qualificar de “molt bona”, la seva destinació serà València. El Joventut li havia ofert ser un dels més ben pagats de l’equip per liderar el Joventut en els pròxims anys. Però el de Getxo creu que València és un projecte que s’adapta millor al seu creixement. Un club que més d’hora que tard estarà en l’Eurolliga. A la Penya no han agradat les formes de fer del jugador i lamenta que, després de deu anys en el club, al qual va arribar com a nen i marxa com un home (24 anys), Xabi no hagi estat capaç de dir, encara que fos de portes endins i no de forma oficial, si continuava o marxava. Tot i ser una decisió lícita, el club li retreu no haver anat de cara perquè pogués guanyar temps en la planificació del futur. Per al club, Xabi no és un jugador qualsevol pel component d’haver crescut a Badalona. El Joventut fa un mes i mig que configura la plantilla comptant amb Xabi com a peça fonamental. Un dels factors clau del retard de la decisió era el 30 de juny, quan la clàusula de rescissió li baixava125.000 euros de forma automàtica. S’intueix que l’acord amb el València, que inclouria confidencialitat, és de fa setmanes enrere i que ja no hi hauria marxa enrere. El mateix Xabi també va parlar de la possibilitat de jugar l’Eurolliga, i per això se’l va vincular al Baskonia.

Oficial la setmana vinent

El València ho vol fer públic a partir de dilluns, que és quan la selecció espanyola ha de donar la llista dels que van als Jocs de Tòquio. Els valencians han perdut tres jugadors de formació –San Emeterio, Vives i Sastre– i només compten amb Pradilla, Dimitrijevic i Puerto. Arribarà també Claver?

LES DADES

10
anys
fa que Xabi va arribar a Badalona procedent del CB Getxo.
12,1
punts
de mitjana ha fet, amb 4,8 rebots i 14,1 de valoració. Cinc ideal de l’ACB.
125.000
euros
baixava la clàusula de rescissió de l’aler a partir d’aquest 30 de juny.
Patrocini

Feliz, el ‘recanvi’ de Zagars?

Andres Feliz (24 anys), que va ser la revelació de la LEB Plata amb 18,9 punts de mitjana en l’ascens a LEB Or del Prat Joventut, podria ser el tercer base. Zagars no es recupera físicament. És cotonou i no ocupa plaça d’extracomunitari. Ho va explicar el web dominicà Tiempo Fuera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)