Eurolliga

Es preveu bona collita

L’Spar Girona jugarà la màxima competició continental per tercer cop seguit, amb el format habitual i els partits a casa en dimecres

L’Uni evita els dos finalistes del curs passat, però té rivals exigents i un calendari dur

El sorteig de l’Eurolliga 2021/22 a Munic coincidia amb l’acte simbòlic de la collita de la primera poma, a Canet de la Tallada (Baix Empordà). Júlia Soler, Laia Flores i Alfred Julbe hi eren fruit de la col·laboració de l’Spar Girona i la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Poma de Girona, que preveu una de les millors collites dels darrers anys.

L’Uni afronta el seu quart curs a la màxima competició continental, el tercer seguit, conscient que arribar al seu sostre –i el del bàsquet femení català– dels quarts de final la temporada passada a Salamanca és possible. El club ha pogut formar una plantilla de garanties i la competició recupera el format habitual –les bombolles, amb la FIBA recomanant la vacunació moments abans del sorteig, i tocant ferro que no hagi de tornar-hi a cuitacorrents– amb set partits a Fontajau, en dimecres –compte, que havien estat sempre dijous– i és candidat als quarts. La consolació, cinquè o sisè i assaltar l’Eurocopa des dels quarts.

Sort relativa

El Iekaterinburg, el campió de les tres darreres edicions –quatre de les últimes cinc– i l’Avenida, darrer subcampió i botxí de les gironines, en l’altre grup, fan que aparentment l’Uni, que estava en el quart bombo, caigués en el bo. En el B hi ha els altres dos equips que van jugar la darrera final a quatre –Fenerbahçe (bombo 1) i Sopron (3)–, que són precisament els dos primers equips que vindran a Fontajau: primer l’equip hongarès i després el turc. Hi ha també el Dynamo de Kursk (2), que fa dos anys ja va perdre a Girona i una classe mitjana de nivell amb el Galatasaray –un altre botxí, en aquest cas el 2018 a l’Eurocopa–, Landes, Gdynia –l’equip del dia del Glòria– i el guanyador d’una de les dues prèvies, la més potent. És a Schio amb l’equip a qui l’Spar Girona va deixar sense els quarts en la darrera edició, el Bourges –un altre clàssic de la competició– i el València. El que passi serà el primer rival a qui visiti l’equip d’Alfred Julbe i, si són les taronges, campiones de l’Eurocopa i que van deixar l’Uni sense final de lliga per primer cop des del 2014... Hi ha la supercopa el 18 i 19 de setembre, i el primer partit de lliga a Fontajau és contra elles el 29 de setembre.

Dia 1

Laia Palau, per la seva participació als Jocs, i dos dels fitxatges de l’estiu, Michaela Onyenwere (Liberty) i Kennedy Burke (Storm), perquè són a la WNBA, són les absències del primer dia d’entrenament de l’Spar Girona. Aquesta nit les dues aleres pivot es veuen les cares 48 hores després de la victòria de les de Nova York a Brooklyn (83-79) contra les campiones, sense Sue Bird i Breanna Stewart per la seva presència a Tòquio i que aquesta nit han de reaparèixer. L’Uni comença més tard per les absències i perquè no juga la prèvia de l’Eurolliga. Binta Drammeh i Rebekah Gardner seran les noves, amb l’asterisc de Laia Flores (la semifinal de lliga) i Iho López, que ja té fitxa del primer equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)