Més bàsquet

Espanya perd clarament les semifinals contra els Estats Units (52-66)

L’equip d’Oscar Trigo ha pagat un segon quart nefast (8-24) i haurà de lluitar per la medalla de bronze de bàsquet amb cadira de rodes contra Gran Bretanya

La selecció espanyola de bàsquet amb cadira de rodes ha perdut clarament la primera semifinal dels Jocs Paralímpics de Tòquio contra els Estats Units (52-66), en la repetició de la final de Rio 2016, i es jugarà la medalla de bronze del torneig (a les 3h de la matinada de diumenge) contra Gran Bretanya, que va ensopegar contra el Japó (79-68). El conjunt d’Óscar Trigo no ha ofert la seva millor versió i ha perdut bona part de les seves possibilitats d’accedir a la final amb un nefast segon quart (8-24). Jordi Ruiz, amb 14 punts, i Óscar Onrubia, amb 2, ha estat l’aportació dels dos jugadors catalans al partit.

L’equip espanyol, amb Alejandro Zarzuela com a principal referent ofensiu (8 punts), ha resistit el primer quart amb un resultat ajustat (14-15). En el segon, el conjunt dels Estats Units ha fet valer la seva feina en la transició i ha aprofitat els problemes del rival per veure cistella per obrir forat amb el marcador amb un contundent parcial de 8-24 (22-39). L’equip d’Oscar Trigo ha trobat a faltar els punts del capità Asier Garcia, que no ha estat capaç d’anotar en tota la primera meitat.

Després de la represa, Espanya, sense fluidesa en els desplaçaments, no ha pogut canviar el rumb del partit contra un conjunt nord-americà molt còmode, que continuava imposant el seu ritme de joc i ampliava la renda fins al 33-57 amb què s’ha arribat a l’últim quart. Amb el partit decidit, els dos entrenadors han mogut la banqueta i Espanya, que ha guanyat el parcial per 19-9, ha pogut maquillar el resultat fins al definitiu 52-66.