Més esport

El dia de sumar bronzes

Jocs Paralímpics. Sergio Garrote en la prova de ruta H2, Núria Marquès en els 200 m estils SM9 i Jordi Morales en la prova per equips classe 6-7 pugen al tercer lloc del podi a Tòquio

Núria Marquès, Jordi Morales i Sergio Garrote van guanyar tres medalles de bronze en tres esports diferents en una jornada fructífera per als esportistes catalans en els Jocs Paralímpics de Tòquio 2020, en què hi va haver tres diplomes olímpics més. El medallista més matiner va ser el ciclista de Viladecans Sergio Garrote, que va ser tercer en la prova de ruta Handbiker 1-2; després la nedadora de Castellví de Rosanes Núria Marquès va ocupar la tercera posició en els 200 m estils SM9, i va acabar el jugador de tennis de taula d’Esparreguera Jordi Morales, que va perdre la semifinal de la prova per equips de la classe 6-7 i es va assegurar el tercer lloc.

Sergio Garrote va aconseguir la seva segona medalla a Tòquio, i a l’or de la contrarellotge hi va afegir el bronze en la cursa en ruta. Va acabar tercer els 52,8 km amb 1h54:36 i va quedar a cinc minuts del campió, el francès Florian Jouanny (1h49:36), mentre que la segona plaça va ser per a l’italià Luca Mazzone, a menys d’un minut del català (1h53:43). Sergi Garrote es va situar en la tercera posició des de l’inici i es va mantenir en les places de podi fins al final. En la cursa en ruta de la classe H3 el barceloní Israel Rider va abandonar.

Tercera i quarta

Després de la plata en els 100 m esquena Núria Marquès va sumar la segona medalla amb el bronze en els 200 m estils SM9, just al davant de la terrassenca Sarai Gascón, que va acabar quarta i en aquesta ocasió fora del podi. Núria Marquès va estar entre les tres primeres des de l’inici i va acabar tercera amb 2:35.64, darrere de la neozelandesa Sophie Pascoe (2:32.73) i l’hongaresa Zsofia Konkoly (2:33.00). Sarai Gascón va anar de menys a més, va fer una bona remuntada i va ser quarta amb un temps de 2:37.62.

En la mateixa prova de 200 m estils SM9, però en la categoria masculina, el sabadellenc Òscar Salguero va acabar sisè amb 2:23.92, sense poder millorar el registre que havia fet en les eliminatòries. El vilafranquí Toni Ponce, que ha guanyat dues plates a Tòquio, no es va poder classificar per a la final dels 50 m lliure S5 en ser el cinquè de la seva eliminatòria amb 35.61 i fer el desè temps de tots els participants.

La medalla de bronze de Jordi Morales i del sevillà Álvaro Valera va arribar amb una derrota en perdre la semifinal per equips de la classe 6-7. Van ser superats per un ajustat 1-2 per l’equip de la Gran Bretanya en un enfrontament força anivellat. El partit de dobles va obrir la semifinal i Jordi Morales i Álvaro Valera van guanyar William Bayley i Paul Karabardak per 3-2 (11-4, 11-8, 1-11, 10-12 i 17-15) en un partit amb moltes alternatives i en què van superar quatre boles de partit en contra. El jugador d’Esparreguera va disputar el primer individual contra William Bayley –segon en la prova individual de la classe 7– i va perdre per 0-3, tot i que els tres jocs van ser força ajustats (12-14, 8-11 i 8-11). En el segon individual Álvaro Valera també va perdre i ho va fer per un ajustat 2-3 (11-5, 7-11, 12-14, 11-5 i 9-11). Els britànics disputaran la final contra la Xina.

Per sis centèsimes

Gerard Descarrega, doble campió paralímpic de 400 m T11 a Rio de Janeiro i a Tòquio, no es va classificar per a la final dels 100 m T11 per només 6 centèsimes. El reusenc va ser tercer de la seva semifinal, amb 11.39, i el quart finalista que va passar per temps va ser Ananias Shikongo, de Namíbia, que va fer 11.33. Gerard Descarrega, que en les eliminatòries havia fet la seva marca personal amb 11.30, va ser el cinquè més ràpid i no podrà lluitar per la medalla en la final que disputaran els quatre millors.

Ruiz i Onrúbia jugaran per les medalles

El terrassenc Jordi Ruiz i el barceloní Òscar Onrúbia es van classificar per a la semifinal amb la selecció espanyola de bàsquet en cadira de rodes i jugaran per les medalles. L’equip estatal va guanyar en els quarts de final Alemanya per un ajustat 71-68, en un partit en què va anar al davant gairebé sempre i en arribar al descans guanyava per 40-34. En els darrers minuts els alemanys es van apropar en el marcador i van disposar d’un triple per empatar el partit i forçar la pròrroga, però el van fallar. Jordi Ruiz va ser el màxim anotador de la selecció espanyola amb 24 punts i Òscar Onrúbia no va anotar. El rival d’Espanya en la semifinal serà els Estats Units, que van derrotar per 52-45 Turquia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)