LEB Or

El bàsquet gironí, pendent de la decisió de Marc Gasol

Des del club s’assegura que no s’espera que la situació esportiva del president, ara sense equip, es resolgui de forma imminent

La possible incorporació de Marc Gasol (2m11, 36 anys) a la plantilla del Bàsquet Girona com a integrant de l’equip que disputarà la LEB Or ha aixecat unes expectatives enormes no només a l’entorn del club sinó en tots els seguidors del bàsquet gironí. El president de l’entitat sempre ha remarcat la seva voluntat de no retirar-se sense tornar jugar com a mínim una temporada en el pavelló que li va permetre fer el salt a l’NBA. Des del club, amb tot, es deixa clar que de moment no hi ha data per fer cap anunci oficial sobre la que seria probablement la notícia bomba del mercat basquetbolístic d’aquest estiu.

Marc Gasol, que va assistir ahir a Quart al primer partit de pretemporada del seu equip, també té una altra porta oberta si finalment tanca, com sembla, la seva llegendària trajectòria a l’NBA després del traspàs als Grizzlies. La possibilitat de jugar al Barça, per molt remota que sembli, no es pot descartar. Gasol és molt amic de Juan Carlos Navarro i Jasikevicius, que ahir mateix feia broma sobre el seu possible fitxatge, té certa necessitat d’incorporar un center a l’equip després de la lesió de Sanli i que la possibilitat del retorn de Pau Gasol s’hagi refredat.

En la decisió final del president del Girona, que aquesta pretemporada no s’ha entrenat com les anteriors després d’un curs molt carregat amb els Jocs Olímpics pel mig, també s’hi ha de sumar el factor econòmic. El Barça negocia la rebaixa de sous d’alguns dels seus jugadors i qualsevol contracte que oferís a Marc Gasol seria limitat. A Girona, en canvi, la seva sola presència en l’equip seria probablement un impuls definitiu per a la campanya d’abonaments, per l’obtenció de més patrocinadors i, és clar, per les possibilitats esportives de l’equip, que esdevindria un dels favorits per pujar a l’ACB. Com a jugador no podria aspirar a cobrar un gran contracte però, paradoxalment, el seu club faria un salt endavant impensable fa unes setmanes.

El pla B del jugador podria ser combinar una temporada en el Barça i una altra en el Girona ja que ara encara no son equips rivals. En els dos casos trobaria l’estabilitat familiar que busca també el pivot, que deu estar al corrent lògicament de quina serà la decisió del seu germà, que és vicepresident del Girona, respecte el seu futur immediat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)