LEB Or

Comptant els dies

El Girona i Marc Gasol convoquen un gran acte obert a tothom per dijous a Fontajau per anunciar el retorn a les pistes del president, que podria debutar amb el seu propi club el 3 de desembre contra l’Osca a la LEB Or

Just abans de començar la LEB Or, el 7 d’octubre passat, L’Esportiu avançava que la intenció de Marc Gasol (36 anys) no era retirar-se, ni fitxar pel Barça ni provar fortuna a l’NBA o en qualsevol altre equip europeu. El president del Bàsquet Girona estava compromès amb una idea que havia anunciat més d’una vegada, retirar-se jugant una última temporada al pavelló que el va veure triomfar, Fontajau, en dues temporades inoblidables (2006-2008), just abans de fer el salt a l’NBA i a la glòria. Les peces comencen a encaixar després que alguns mitjans hagin anunciat també aquests darrers dies que el jugador manté la idea original i que Gasol mateix hagi obert aquesta possibilitat gràcies al seu enginy amb les xarxes socials, sobretot amb la imatge que encara manté com a tweet principal, el llegendari professor Tornassol a punt de llançar-se a una piscina virtual.

El club, a més, va anunciar ahir a la tarda un acte oficial per aquest dijous (2/4 de 8) obert a tots els mitjans i al públic a Fontajau amb la presència del president com a gran protagonista. Al mateix temps, Gasol penjava una publicació a Instagram “Bones. Si us va bé, ens veiem aquest dijous a dos quarts de vuit a Fontajau. Us vull explicar una cosa.” La trobada pot esdevenir una presentació multitudinària d’un jugador que va deixar esportivament una petjada inesborrable i que s’ha convertit en un personatge admirable per tots els seguidors del bàsquet gironí des que el 2014 va decidir fundar l’Escola Marc Gasol, que s’ha acabat convertint en l’actual Bàsquet Girona, un club que intenta fugir sobretot de l’experiment fallit que va suposar l’Akasvayu. La sostenibilitat és un dels grans valors d’un club que creix cada dia.

Més enllà de la rellevància simbòlica del retorn a les pistes de tota una llegenda, Gasol es troba que entrarà en una plantilla que ha encaixat set derrotes seguides a la LEB Or i que ja ha viscut la destitució d’un entrenador, Carles Marco. Aquesta és una altra de les incògnites que ha de resoldre el club i Gasol: qui serà el tècnic fins a final de temporada. En cap altre club el president hauria tingut la temptació de saltar ell mateix a la pista per resoldre els problemes esportius de l’equip. I en aquest cas ho farà, de forma involuntària, perquè la mala ratxa de l’equip no ha estat determinant en la decisió final. Això acabarà tenint una pressió afegida amb la qual ningú no comptava, que cal començar a guanyar partits.

El club busca un nou entrenador i ha sondejat diversos candidats a Catalunya, amb experiència i més joves, alguns dels quals no han vist clar entrenar un equip amb el president, que ja fa setmanes que s’entrena i es posa en forma, al vestidor seguint el dia a dia. El pla B seria mantenir Jordi Sargatal, un home de la casa, que va estar a punt de debutar amb victòria a la pista del Guipuzkoa (derrota en la pròrroga, 85-81) amb l’equip jugant bons minuts i amb una molt bona actitud en la segona part.

CASA SEVA

El jugador va fundar el club el 2014 i l’ha fet créixer de forma sostinguda
El club també té pendent fitxar un nou tècnic o confirmar Jordi Sargatal

El debut, contra l’Osca

Si tot segueix el calendari previst, el primer partit de Marc Gasol amb la samarreta del Bàsquet Girona serà el que l’equip jugarà el proper 3 de desembre contra l’Osca a Fontajau. El pivot no juga des de l’eliminació en els quarts de final dels Jocs Olímpics contra els EUA. Posteriorment els Lakers el van traspassar als Grizzlies, equip amb el qual va rescindir el contracte. El darrer partit oficial a Fontajau el va jugar en el play-off de quarts de final contra el Joventut de la temporada 2007/08. El 8 de juliol del 2018 hi va jugar l’amistós solidari Pau vs. Marc.

Jordan, dels despatxos al parquet

Marc Gasol no serà el primer president que acaba a la pista exercint de líder de l’equip, però sí que probablement serà un cas únic. Michael Jordan, en aquest sentit, va viure una situació paradoxal el 2001, quan, amb 39 anys, era general manager i copropietari dels Washington Wizards, un equip que també passava per una crisi esportiva galopant. La seva última decisió com a president executiu va ser la més radical de totes, fitxar-se ell mateix, en un retorn que va deixar l’NBA trastocada. És curiós llegir en el web basketball-reference.com com el Michael Jordan directiu va fitxar el Michael Jordan jugador. En certa manera no es va equivocar perquè a curt termini els Wizards, que havien acabat la temporada amb un balanç desastrós 19-63, va millorar i la franquícia va passar a tenir la segona millor assistència per partit de la lliga, un efecte crida que Marc Gasol també aconseguirà a Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)