Eurolliga

Una història de superació

Bàsquet. L’Uni, que va començar el curs en crisi (2-5), s’ha sobreposat a tots els entrebancs i ha acabat batent el seu rècord de triomfs en l’Eurolliga

L’Spar Girona va certificar dimecres amb el triomf a la pista del Gdynia, el seu rècord de victòries en l’Eurolliga en una sola temporada (7). Ho ha fet en uns mesos de trasbals constant a les oficines, als serveis mèdics i amb una acumulació de baixes que haurien servit a qualsevol com a bona excusa per tirar la tovallola de bon principi. L’exercici de superació de l’equip, dirigit per primer cop en els dos últims partits per Laura Antoja, pot tenir encara un desenllaç més brillant amb una victòria a Fontajau el 23-F contra el Landes. No seria un triomf qualsevol. Des del debut de les gironines a Europa la temporada 2015/16, seria la victòria número 50 i podria classificar l’equip per als quarts de final rematant la millor temporada del club en la màxima competició continental.

L’Uni va començar la temporada amb Burke als EUA; Palau, Eldebrink, Araújo i Traoré –fitxatge temporal–, lesionades, i amb Onyenwere fent una llarga recuperació a Nova York. A la tardor va fer molt fred. Cinc derrotes en els set primers partits. Va volar la Lliga Catalana i també la supercopa, i el pressupost del club, encara tocat per la crisi de la covid, no era per tirar coets, més aviat al contrari.

Julbe, sense retrets ni alçant mai la veu, se’n feia creus de com podia afrontar molts partits amb gairebé només vuit jugadores, amb el risc que allò suposava que qualsevol de les que resistien acabessin també lesionant-se.

En un exercici de supervivència, l’equip, que s’aguantava d’un fil, va aprofitar precisament l’Eurolliga per aixecar el vol amb un extraordinari partit a Schio (68-76). Burke ràpidament es va adaptar a les necessites de l’equip amb anotació, rebots i velocitat, i Julbe va començar a recuperar jugadores mostrant no només una progressió evident a Europa, sinó sumant victòries d’igual o més valor a les pistes de l’Avenida i el València en la lliga. Un avís als que ja donaven per enterrat l’equip abans d’acabar l’any. Onyenwere, la rookie de la WNBA, amb la qual molts no comptaven, ha acabat arribant i no ha vingut sola. Mendy és l’altre regal de Nadal per a Julbe, que ha pogut canviar la cara, tot i que no ha esquivat, com tants d’altres, la covid.

L’aturada

La lliga i la competició europea s’aturen ara dues setmanes. El pròxim partit serà a Leganés el 17 de febrer, un temps ideal per recuperar forces.

LA XIFRA

49
victòries.
Són les que ha sumat l’Uni en les competicions europees en 86 partits des del 2015.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)