Més bàsquet

El Bàsquet Girona, amb un nou equip femení de 3x3

Bàsquet. El formen les quatre integrants de la selecció espanyola, campiona d’Europa l’estiu passat després de quedar-se a una pròrroga dels Jocs: Ygueravide, Cuevas, Gimeno i Canella

Sandra Ygueravide (1), Aitana Cuevas (4), Vega Gimeno (6) i Marta Canella (9). Elles són les quatre jugadores estatals amb millor rànquing FIBA de 3x3 i des d’ahir formen l’equip femení de la modalitat del Bàsquet Girona. Són les quatre integrants de la selecció espanyola que dirigeix Anna Junyer, campiones d’Europa l’estiu passat després de quedar-se a les portes d’acudir als Jocs de Tòquio en la primera cita olímpica en què el bàsquet de carrer formava part del programa, ja que van perdre el decisiu partit contra el Japó en la pròrroga.

Sandra Ygueravide (1,72 m, 1984) juga en la lliga francesa amb l’ESBVA-Lilla Metropole; la també valenciana Vega Gimeno (1,85 m 1991), en el Casademont Saragossa de la lliga femenina; Marta Canella (1,78 m, 1995), de Vigo, amb el Barça CBS de la Lliga Challenge, i Aitana Cuevas (1,87 m, 1986) va deixar el bàsquet de cinc contra cinc a l’estiu després de pujar amb el Leganés i tancar una trajectòria de 15 cursos en la lliga femenina 2 i un en la màxima categoria entremig (2012/13 amb el Burgos). L’equip es va presentar ahir a Fontajau amb les quatre noves jugadores del club fent les seves intervencions de manera telemàtica. El sentiment de gratitud pel fet de poder jugar les quatre juntes i fer-ho en aquest equip era el fil conductor dels seus missatges. Les ganes de formar part d’un club, que sigui aquest i amb Marc Gasol com a president és el que destaquen, i el desig de fer créixer la disciplina.

Marc Gasol va dir que és molt especial per a ell i per al club tenir aquest equip. El president recorda que aquesta disciplina és molt dinàmica i que són les jugadores les que dissenyen el seu calendari, que comença al maig, que té tres circuits –català, estatal i FIBA– i que són les mateixes jugadores les que van buscant els punts amb la mirada al rànquing que encapçala Ygueravide. “Gaudir 365 dies l’any del bàsquet, i fer-ho amb elles, serà un orgull i ens ho passarem molt bé”, afirmava Gasol.

“No hi havia cap valent que apostés per aquesta disciplina. Es millora jugant, i fer-ho no només amb la selecció sinó amb els equips permet sumar més punts i tenir més opcions d’estar als Jocs”, valorava Vega Gimeno. “És molt més ràpid i dinàmic. Qui el veu per primer cop s’hi enganxa molt més que al cinc per cinc. És molt més divertit”, deia Ygueravide sobre les diferències de la disciplina de l’estiu amb la de la temporada regular.

Nacho Martín, Sergio de la Fuente, Javi Vega, Sergi Pino, Àlex Llorca, Xevi Guirao i Èdgar San Epifanio formen l’equip masculí de 3x3 del Girona, que aquest estiu competirà per tercer any. El club de Marc Gasol, més enllà de la base i els sèniors (LEB Or i EBA), també té un equip de bàsquet en cadira de rodes.

EL PROTAGONISTA

És molt especial per a mi i per al club tenir aquest equip. Serà un orgull i ens ho passarem molt bé amb elles
Marc Gasol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)