LEB Or

El Girona suma el cinquè triomf seguit a la lliga, a Almansa (87-93)

El Girona ha hagut de treballar de valent per endur-se la victòria d’Almansa, després de dur la iniciativa des de la meitat del primer quart i disposar d’11 punts de màxima (63-74 Vila). Marc Gasol i Fjellerup amb 19 punts pels visitants i Polanco i Gydra amb 26 i 18 pels locals, màxims anotadors del partit, que havia de començar gairebé tres quarts d’hora més tard del previst perquè en la roda d’escalfament s’havia trencat el tauler de la cistella de l’Almansa i s’havia hagut de canviar.

El primer quart era un intercanvi de cops (19-23), entre Polanco (14 punts) i els blancs, que es refeien del 8-0 a l’inici (8-2, 6 del dominicà) amb un 0-8 que creixia fins el 3-15 (11-17 Fjellerup a cistella passada) amb punts de 7 visitants (7 Stürup, 10-15 triple), per tres locals.

Sevillano amb 5 punts seguits (triple i ofensiu en un contraatac) i Sàbat de lluny feien que la diferència arribés per primer cop a la barrera psicològica (21-31) però dues contres seguides i Gydra de 6,75 m frenaven la progressió (28-33). Dues suspensions de Fjellerup permetien seguir veient la goma (29-38). El 7-0 local a 2:00 per la mitja part obligava Sargatal a aturar el rellotge, després de la tercera de Fjellerup i amb Gasol al parquet (36-38 triple de Gydra). Gasol i Vecvagars (tir lliure de tècnica i triple) ampliaven el marge, reduït per Polanco de tres al límit del segon quart (41-44).

El triple de Gasol, al seu tercer intent (44-49), replicava el tercer de Gydra a l’inici del tercer quart, en què Fjellerup de tres i Stürup de dos mantenien l’intercanvi (50-56) fins que una doble tècnica a Franch a 4:12, enviava el base titular als vestidors i deixava el 54-56 despré dels tirs lliures locals. L’argentí, tot físic, enllaçava7 punts seguits (54-63) inclòs el seu segon triple a 2:39) i Jawara era l’últim en anotar al tercer quart (56-65).

El triple de Martínez i la falta en la mateixa acció permetien l’Almansa ajustar el resultat en la primera possessió de l’últim quart (61-65 Dimakopoulos). Un altre triple de Marc (62-69)i el primer de Vila en una molt bona circulació recuperaven la màxima (62-72), d’11 amb l’esmaixada del bescanoní (63-74) amb Marc assegut a 7:32. La seva tornada a 5:31 era amb el 69-77. Els blancs insistien en el triple (10/29) i, després de temps mort a 4:10 (71-77), Polanco després de pèrdua de Sàbat feia el 73-77 fàcil.

L’esmaixada de Marc a menys de tres minuts trencava l’intercanvi de tirs lliures (76-83) i, després de la la bomba de Polanco el tercer triple del president, a 1:40 (78-87), començava a encarrilar el triomf gironí. Jawara després d’un brillant joc de peus mantenia el marge a 1:02. Jawara, amb la defensa visitant molt oberta, feia el 82-91 i Fjellerup esmaixant tancava el resultat.