Lliga femenina

L’Spar Girona elimina el València per quart any seguit (59-67)

L’Spar Girona jugarà la final de la copa per sisè any seguit, després de deixar enrere el València en una semifinal que ha dominat des de la defensa i que ha decidit Mendy amb un triple a 53 segons.

Ouviña amb tres triples liderava les locals a l’inici amb 13 punts (15-9) mentre Eldebrink amb dos permetia l’Uni aguantar l’embranzida taronja (4-5 i 15-12). Mendy en la primera que tocava, quan Julbe ja havia canviat tot el cinc a 2:26 per acabar el primer quart, situava l’empat a 15 i era Onyenwere també de 6,75 m qui donava el segon avantatge a l’Uni (15-18) abans de sumar en suspensió (17-20) i que Trahan Davis tanqués el quart de tir lliure (19-20).

L’Uni pujava la intensitat al darrera i amb els punts a la pintura d’Onyenwere i Labuckiene el marge s’ampliava (19-24) i Rubén Burgos ho havia de parar a 8:36 i treure de nou Ouviña, que marxava a 6:44 amb un cop a la cara. Julbe apostava per Burke amb Onyenwere a dins, per jugar obertes, i la nigeriana seguia sumant ara de 5 m (19-26). Itziar Germán de tres i de dos després de temps mort local ajustava el marcador (26-28) i eren Mendy, Reisingerová i Burke les que responien per establir la màxima (26-34) i marxar al vestidor set amunt (27-34) gràcies al rebot (15-19).

Els triples d’Allen i Ouviña a l’inici del tercer quart reduïen la diferència (35-38) i era Gardner amb 6 punts després del descans i carregant Gullich amb tres qui feia el 39-44 a 3:49. Leticia Romero, imparable amb 9, posava les taronges per davant des del tir lliure (46-44) i Laia Flores amb 4 seguits recuperava la iniciativa (46-48) i tancava el tercer quart amb un triplàs sobre la botzina (48-51).

Germán amb la continuació cap a fora empatava a l’inici de l’últim quart (51-51), Flores mantenia la ratxa (51-53) i Mendy de tres desfeia l’empat 53-56 abans d’assistir Gardner després de recuperació (53-58). Julbe a 4:01 feia un triple canvi per jugar amb Onyenwere i Burke, autora del 55-62 a anella passada després de creuar el camp amb pilota recuperada a tres minuts i mig.

La 3-2 taronja l’enfonsava Palau assistint Onyenwere (57-64), Ouviña a menys de dos minuts encistellava fàcil amb dos taps de la nigeriana de l’Uni culiminant grans defenses vermelles. Mendy a 53 segons, amb Romero passant el bloqueig per darrere, feia un pas de gegant per a l’Uni (59-67). Les taronges han fallat després de minut (Gullich).