Eurolliga

Banc de proves a Atenes

Eurolliga. El Barça, que ja era matemàticament líder, dosifica els seus jugadors (cap supera els 19 minuts) i cedeix a l’energia del segon temps de l’Olympiacòs ajudat per un arbitratge casolà

Olympiacòs 73 Barça 66

OLYMPIACÒS:Walkup (6), Dorsey (9), Papanicolau (6), Vezenkov (13), Jean-Charles (7) -cinc inicial-, Lountzis, Larentzakis, Martin (8), Printezis (4) i McKissic (20). 18/30 de 2. 7/18 triples (2 Vezenkov, 2 Walkup, 1 Jean-Charles, 1 McKissic i 1 Dorsey) 16/27 lliures. 25 rebots (5 Papanicolau). 13 assistències (3 Papanicolau) i 80 de valoració (21 McKissic).FC BARCELONA:Calathes (7), Caicedo (2), Abrines (6), Mirotic (11), Sanli (13) -cinc inicial-, Exum (2), Sergi Martínez (2), Smits (6), Hayes-Davies (6), Laprovittola (3), Kuric (6) i Nnaji (2). 22740 de 2. 4/23 triples (2 Abrines, 1 Sanli i 1 Calathes). 10/15 lliures. 42 rebots (7 Nnaji). 16 assistències (5 Laprovittola i 5 Calathes) i 63 de valoració (11 Smits)..PARCIALS:13-19, 20-21 (33-40); 18-8 (51-48) i 22-18 (73-66).

Bon entrenament i bon banc de proves a Atenes. Amb els ja vuit equips definits per al play-off, el Barça, que va anar a Atenes amb els deures fets perquè ja tenia a la butxaca el lideratge del grup, va cedir contra un Olympiacòs que no és segon per casualitat. Els grecs van imposar un ritme altíssim d’energia en la segona meitat que, gràcies també a la permissivitat arbitral menjant-se alguna falta claríssima, va permetre que els de Bartzokas desactivessin els blaugrana. De fet, els de Jasikevicius només van poder anotar vuit punts en el tercer quart, una xifra poc habitual d’un equip acostumat a fer una mitjana de 83,53 punts per partit –el tercer millor de la competició– i que ahir es va quedar en 66. Però el tècnic lituà ho deia clar en la prèvia: l’objectiu era que ningú es fes mal, i ho va aconseguir. Saras va fer moltes proves donant la titularitat a Caicedo, situant molts minuts Exum de base, deixant a la banqueta tot el primer temps Laprovittola tot i no haver-hi Jokubaitis –tampoc hi havia Davies, Higgins ni Oriola–, va jugar molts minuts amb dos quatres per no cremar Sanli... La dada més significativa va ser que cap jugador va superar els 19 minuts de joc en una clara mostra de dosificar esforços i càrrega de treball.

El matx va començar amb un 2-10 de sortida que va neutralitzar Dorsey a l’inici del segon quart. Els grecs perdien moltes pilotes i el Barça dominava el rebot. Un triple de nou metres de Calathes situava la màxima diferència al descans (33-40).

En el tercer quart, tot i créixer encara més la renda (38-47), l’entrada a pista de McKissic va revolucionar el partit. El nord-americà va contagiar la resta, van començar a posar molt les mans en defensa i a augmentar la intensitat. El Barça va perdre el control del partit després d’un 13-1 (51-48). La igualtat es va mantenir ja fins al tram final, on un triple de Walkup i una cistella de l’ex Barça Papanicolau van acabar de sentenciar. Una derrota balsàmica per continuar creixent. Les batalles de veritat encara han d’arribar.

Volíem guanyar el partit però no a qualsevol preu; hem donat minuts als júniors i havíem de pensar en el futur
Saras Jasikevicius
Hem d’aprendre d’aquesta derrota, i ens han de servir per veure coses que hem fet malament de cara al ‘play-off’