Lliga femenina

L’Spar Girona s’endú 5 punts d’avantatge de Sant Sebastià (56-61)

L’Spar Girona ha guanyat l’anada dels quarts de final de la lliga a Sant Sebastià, amb només set jugadores i anant quasi tot el partit per davant, amb Burke i Mendy liderant l’anotació de l’Uni amb 19 punts cadascuna.

Mendy i Araújo signaven un bon inici groc (0-5 triple de la gallega) i, amb Coulibaly carregada amb dues faltes i Julbe movent la banqueta, Azu Muguruza havia de demanar temps mort a 3:15 amb 6-15 (Labuckiene) i havent anotat la primera cistella en joc a 5:33 quan Burke i Mendy també havien a notat de 6.75 m (3/5 gironí). La lituana de l’Uni (6-17) i Mendy (8-19) enfilaven la màxima, que les locals ajustaven al final del primer quart(10-19).

El primer triple local era de Cvitkovic al segon quart (18-21), amb Burke jugant d’alera i tècnica a Mendy a 7:07 quan li havien assenyalat la segona lluitant un rebot d’atac (20-23). La segona a Reisingerová, les dues en atac a 5:33, complicava més la rotació gironina i era Burke amb 6 punts seguits (2+1 i triple) qui mantenia les visitants per davant (24-31 a 2:18, temps mort local) per arribar a la mitja part 26-35: Palau en acció individual i taps de Labuckiene i Araújo en la última defensa.

La tècnica a Julbe quan Burke i Brown es disputaven una pilota permetia un 7-0 local amb 4 punts de Coulibaly, que feia demanar minut a l’entrenador gironí a 7:30 (33-35). Reisingerová cometia la tercera sobre Coulibaly, que amb un tir obert empatava a 35 i amb l’addicional a 6:18 donava el primer avantatge a l’Ibaeta. Mendy a 6:05 feia els primers punts grocs del tercer quart de 6,75 m (36-38) i en la primera que tocava entrant per Burke situava de nou per sobre l’Uni (43-44), que tancava el tercer quart amb cistella de Palau (43-46).

Burke a 7:46 anotava els primers punts de l’Spar a l’últim quart (47-48) i el marcador no es movia fins després de temps mort d’Alfred Julbe a 5:06 i tirs lliures per a Yurena Díaz: 48-48 (1/2). Mendy cap a dins amb bomba feia la segona cistella groga i Burke al contraatac e 48-52. Mendy en aclarat clavava el triple davant Cox (48-55) i després de tap a Díaz, Reisingerová anotava amb acció continuada per lliag el 9-0 (48-57 a 2:58, temps mort de Muguruza). Cornelius per partida doble i Coulibaly amb dues accions cadascuna escurçaven la diferència (56-59), amb Reisingerová eliminada amb cinc faltes –3 en atac– a l’últim minut després d’anotar dos tirs lliures i Brown cometent falta sobre Mendy a 3,8 (56-61).