Lliga femenina

El Cadí la Seu empata contra el Casademont però segella l’accés a les semifinals

El Cadí la Seu ha empatat contra el Casademont Saragossa (58-58) però ha segellat l’accés a les semifinals de la Lliga Femenina gràcies als 18 punts de renda que va aconseguir en el partit d’anada i aferma la seva gran temporada que el curs vinent li permetrà jugar a Europa. L’equip de Bernat Canut s’enfrontarà probablement al Perfumerías Avenida, que ha eliminat el Lointek Gernika. També s’ha garantit una plaça en les semifinals l’Spar Girona, que se les haurà amb el València. El passi a la final es decidirà en una eliminatòria a doble partit. Jewel Tunstull (14), Laia Raventós (13) i Irati Etxarri (10) han estat les màximes anotadores locals en un partit tort en el primer quart en què les aragoneses han amenaçat marxant de 12 punts.

El Cadí ha sortit una mica adormit, tant en atac com en defensa, i el Casademont, en canvi, ha arrencat amb més força (5-13). Pivec ha clavat un triple (8-13) en un primer quart amb molts errors, però l’equip aragonès ha igualat el màxim avantatge (10-18) al final dels primers deu minuts. El 12-24 de Hempe, que ja duia 7 punts amb 3/3 de dos, ha començat a encendre les alarmes. El Casademont, amb la badalonina Anna Cruz jugant de base, s’estava agafant massa confiances. Bernat Canut ha demanat temps mort. El 4/24 de l’equip de l’Alt Urgell en tirs de camp era demolidor. Nervis. Canut ha demanat el suport del públic arran d’una pèrdua de Raventós quan estava sola. Calia millorar percentatges i serrar les dents en defensa. Un tir lliure d’Etxarri i quatre punts seguits de Tunstull, la millor de les locals, han frenat la sagnia (17-24). Hempe, a més, ha fallat un tir (4/5). Bones notícies. Raventós i Peña, fins a la cuina han eixamplat el parcial (9-0). El segon quart s’ha acabat amb 21-24.

El Casademont ha mantingut la fe marxant de 8 altre cop en el tercer quart (29-37, 31-39) però un triple d’Strautmane ha posa les coses a lloc (36-39). Si bé el Cadí fallava molt tirs, també és cert que estava carregant amb molta eficiència el rebot d’atac. L’equip català ha afrontat el darrer quart amb un 38-41 i la feina mig feta.

Un altre triple d’Strautmane ha permès les locals empatar (41-41) i tenir encara més clar que les semifinals no s’escaparien. Raventós, també de 3, ha empatat de nou (44-44). I Peña, també des de 6,75 (5/19 en el global de 3) ha situat el Cadí a un punt (54-55) i ha atiat la il·lusió de guanyar també el partit. El Cadí ha fregat el triomf amb quatre punts d’Etxarri en el darrer minut però almenys ha evitat la derrota.