Més bàsquet

El futur es diu Acadèmia Laia Palau

Base. La capitana de l’Spar Girona liderarà el nou projecte de l’Uni per a les categories de formació, un cop trencada la col·laboració amb el GEiEG, tant si continua jugant una temporada més com si es retira. El club ja ha començat a reunir-se amb els pares i mares de jugadores

L’Uni Girona, un cop consumat el divorci amb el GEiEG, està enllestint el seu nou projecte per a la seva base que passa per recuperar la seva idiosincràsia i fer-ho, a més, amb Laia Palau com a cap visible. La capitana de l’Spar no ha pres encara la decisió de si continua jugant un any més però aquest serà el seu futur professional, amb un càrrec de màxima responsabilitat. En cas que continuï en actiu –a mesura que ha anat avançant el curs ella mateixa s’hi ha anat veient amb cor i fins que no acabi la temporada no ho decidirà– la seva vinculació seria de menys responsabilitat però hi estaria igualment relacionada.

La parcel·la esportiva de l’Uni, que encara no vol fer públic el projecte, prioritza les reunions amb els pares i mares de jugadores del GEiEG Uni. La primera promoció a rebre la informació és la de les noies nascudes el 2005, amb un suport gràfic que inclou la salutació del president, Cayetano Pérez, i de la secretària general de l’Esport, Anna Caula, com a exentrenadora del club. Fisioterapeutes, preparadors físics o metges i psicòlegs esportius a Fontajau són serveis que s’ofereixen a les jugadores i, les quotes, inferiors a les del GEiEG Uni. La setmana vinent la resta de famílies, que s’havien mostrat inquietes pel futur de les jugadores, estan citades en les diverses reunions.

Ambició

L’Acadèmia Laia Palau- Base Uni Girona es marca com a objectiu recuperar el nivell competitiu previ a l’inici de la col·laboració amb el GEiEG. El club explicava la ruptura amb l’entitat grupista –en el comunicat de divendres assegurava que hi hauria sorpreses– i que, un cop girat full, l’ambició passa a ser una de les prioritats del nou projecte. S’explicava, per exemple, que en el rànquing estatal l’Uni era el tercer darrere el Sant Adrià i el Gran Canària el 2015 i que, en l’últim, el GEiEG Uni no hi surt perquè la FEB només hi inclou els vint primers. El júnior que aquest matí comença la fase final del campionat estatal (11.30 h contra el Promete) és l’excepció.

Un altre factor que s’explicava en aquesta primera reunió és un dels detonants del divorci: la falta de jugadores que es podien vincular a l’Spar Girona. Han de tenir de 19 a 22 anys i, al GEiEG de Lliga Femenina 2 no n’hi havia cap formada en el projecte compartit. L’única era Faustine Parra, a Girona per motius acadèmics. Fatou Cissé, Laia Moya, Júlia Soler o Aina Martín són jugadores que han seguit jugant de manera més o menys competitiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)