Lliga femenina

L’Spar Girona es desinfla en la segona meitat (49-61)

L’Spar Girona té molt complicada la classificació per a la final de lliga, després de perdre a casa en l’anada de les semifinals amb el València, el seu botxí en aquesta eliminatòria la temporada passada. L’Uni ha fet un sol triple, el de Mendy al tercer quart (35-31) abans que els punts d’Allen i Salvadores desequilibressin la balança de manera gairebé definitiva

Burke a l’ofensiu del quart tir lliure en quatre intents fallats per l’Uni trencava el 0-8 visitant (4-12, amb triples de Gulich i d’Allen) i assistida per Palau al contraatac ajustava el marcador (8-12). Gardner en la possessió del segon ofensiu local feia el 10-14 amb què es tancava el primer quart, amb una falta local i 7-12 rebots, 6 ofensius pel València.

Burke i Palau en les primeres pilotes que tocaven sortint de la banqueta feien el 14-17 i 16-17 d’u contra u d’esquenes al cèrcol. L’Uni havia pujat el llistó al darrera i el València ho aturava a 5:13 amb una cistella, d’Ouviña també de sota superant Mendy, asseguda després de fallar una safata al contraatac. Reisingerová amb el seu 3/4 de 4,60 m empatava a 19 i en la jugada de l’ofensiu tornava a posar les vermelles per davant (21-19), amb la grada molt ficada en el partit, que era allà on volia Palau. Però amb Trahan-Davis –dues faltes al primer quart– a pista l’ofensiu visitant tornava a donar segones i terceres opcions , com el triple d’Ouviña (21-22): 14-11 al cèrcol gironí al descans (19-26), al qual s’arribava amb el 23-22 (2/3 de Mendy de tir lliure) i el tap de Palau a Romero.

L’Spar sortia més agressiu aquest cop i Mendy pispant la pilota a Ouviña després de tir lliure feia el 32-29, amb les vermelles corrent i carregant el rebot ofensiu. Mendy feia el 35-31 de 6,75 m després d’una segona oportunitat, que també havia permès a Labuckiene i Gardner sumar. Però Allen duia 10 punts després del descans (37-38 triple al límit de la possessió, 8è punt seguit). Salvadores amb 7 punts seguits, triple inclòs, agafava el relleu de l’australiana (42-47 amb addicional fallat).

Carrera i Salvadores de tir lliure enfilaven la màxima del València (42-51). El triple canvi de Julbe a 7:32 i el temps mort a 7:18 no donaven resultat: (42-53 de Trahan-Davis, que després anotava de lluny el 43-56. Gardner de tir lliure havia fet el següent punt des d’un altre 1/2 de Flores (42-45) i Ouviña de 3 sobre la botzina de la possessió feia més gran la bretxa (43-59). Palau a 3:20 feia tot just la primera cistella de l’últim quart (45-59) i Julbe aturava el partit a 2:38 amb un 4-18 encaixat i l’equip desesperat de cara a cistella. Com Gardner, que feia el 49-61 a 23 segons en l’ofensiu del seu propi error de sota, la segona cistella en joc de les vermelles a l’últim quart.