NBA

Celtics-Warriors, la gran final

Bàsquet. NBA. Els de Boston van superar els Heat a Miami (96-100) amb 26 punts de Tatum en el setè i definitiu partit de la sèrie (4-3) i tornen a la gran cita després de 12 cursos d’absència

Els Celtics tornaran a jugar una final de l’NBA, cosa que no feien des del 2010. Serà la final número 22 dels de Boston, només superats pels Lakers (32) i al davant del seu rival en l’última eliminatòria, els Warriors (12). Els Celtics van ser capaços de derrotar Miami (96-100) en una sèrie on s’han aconseguit victòries a domicili en diverses ocasions, la qual cosa ha portat la sèrie fins al setè i definitiu partit. Els Celtics disputaran la gran final contra els Warriors de Stephen Curry al millor de set partits en un duel que es preveu espectacular i on els californians arriben més descansats. De res van servir els 35 punts i 9 rebots de Jimmy Butler ni tampoc les dobles figures de Bam Adebayo (25 punts i 11 rebots).

Els Celtics, amb un trident de luxe amb Tatum (26 punts, 10 rebots i 6 assistències) Jaylen Brown (24+6) i Marcus Smart (24+9) van acabar de sentenciar un partit que van dominar des de l’inici quan ja van agafar 15 punts de diferència en el primer període però que al tram final se’ls va complicar molt.