ACB

El clàssic dels clàssics

Bàsquet. ACB. El Barça i el Madrid comencen demà (21 h) al Palau Blaugrana la pugna definitiva pel títol de lliga, un duel que ja s’ha repetit en vuit de les onze últimes finals del campionat

La final de l’ACB ja està servida. Per vuitena vegada en les onze últimes edicions el Barça i el Madrid protagonitzaran la pugna final pel títol de lliga. El clàssic dels clàssics. En aquest període el domini és lleugerament favorable al conjunt madrileny, que domina els duels particulars per 4-3 i a més el curs 2017/18 va guanyar la final al Baskonia. Precisament, l’equip vitorià (2020) i el València (2017) són els únics que han pogut alçar el títol en l’última dècada i han gosat trencar el domini compartit entre blancs i blaugrana.

El Madrid va resoldre la semifinal contra el Baskonia per la via ràpida (3-0) i des de dimecres que esperava rival per a la final. El Barça ho ha tingut més complicat i va necessitar quatre partits (3-1) per tombar una Penya molt competitiva. Més enllà de l’ascendent de Nikola Mirotic, la bona notícia per als blaugrana és la recuperació definitiva per a la causa de Cory Higgins, que ja va ser decisiu en els quarts de final contra el Gran Canària i ha tornat a aparèixer en els moments clau contra l’equip verd-i-negre. “És molt important per a nosaltres. Hem parlat molt de la nostra mentalitat. Tenim molt talent, però normalment es guanya per físic i caràcter, i Cory és un jugador que mai falla en aquest aspecte i a més contagia els seus companys”, va remarcar el tècnic Saras Jasikevicius. Poc avesat a raspallar els seus jugadors, el lituà no es va estalviar elogis després del quart partit de la sèrie disputat al Pavelló Olímpic de Badalona: “Per als seguidors ha estat un patiment, però per a mi guanyar un partit així és millor. Quan no et surt res, no anotes ni safates, ni cap triple, ells s’avancen per dotze punts, continues i insisteixes. Ha estat molt bé. S’ha de créixer a partir d’aquest partit. Penso que hem sortit amb una duresa física i mental molt bona, el que es necessita en aquests partits. Hem enviat un missatge que estàvem aquí per guanyar aquest duel des del principi.”

La fortalesa mental que ha exhibit el Barça en els dos últims partits a Badalona la necessitarà també per tombar el Madrid al WiZink Center, tot i que els dos primers assalts de la final –demà i dimecres– seran al Palau Blaugrana. L’equip barceloní i el madrileny ja s’han enfrontat set vegades aquest curs, amb avantatge català (5-2), tot i que l’últim cara a cara va ser el triomf blanc en les semifinals de l’Eurolliga (83-86). Chus Mateo serà l’encarregat de dirigir el Madrid des de la banqueta després de l’infart que va tenir Pablo Laso el cap de setmana passat.

Supercopa (final)
Barça - Madrid 83-88
Eurolliga
Barça - Madrid 93-80
Madrid - Barça 68-86
Barça - Madrid (semifinals) 83-86
Copa del Rei (final)
Madrid - Barça 59-64
Lliga ACB
Madrid - Barça 75-85
Barça - Madrid 108-97

Carles Duran: “Quedar tercers és molt difícil”

Rere els dos gegants del bàsquet estatal, el tècnic del Joventut de Badalona Carles Duran valorava el paper del seu equip en el campionat: “Quedar tercers en aquesta lliga és molt difícil. Ara estic fotut, però molt agraït a l’equip. Ens han portat al límit, però no hem pogut. Però que la Penya acabi la lliga només al darrere del Barça i el Madrid, quan fa quatre anys anàvem a desaparèixer... Hem convocat més de 10.000 persones aquí i tot és gràcies als nois de la casa. D’aquí un temps recordarem aquest any com una fita meravellosa.” D’altra banda, Duran va titllar de “maleducat” Jasikevicius i ho va argumentar: “No valora ni respecta el Joventut perquè només parla d’ells i no de nosaltres, i ens ha faltat una mica al respecte.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)