ACB

Niko se’l carrega a coll

Bàsquet. ACB. Amb el montenegrí encès, el Barça aspira a recuperar el factor pista contra el Madrid avui al WiZink Center (21 h / #Vamos), un escenari on ha guanyat en les sis últimes visites

Amb un Mirotic encès com en la segona part de dimecres al Palau –20 punts per a un total de 26 i en els moments en què crema la pilota– es pot anar a la fi del món. I encara més si l’escenari és el WiZink Center, el feu del Madrid. És cert que el Barça s’hi trobarà un ambient absolutament desfavorable perquè els blancs, que han recuperat el factor pista, tenen l’oportunitat d’aixecar el títol de l’ACB si guanyen avui (21 h) i diumenge (18 h), però si el Barça fa els deures, com en el segon partit, hi ha una estadística que li es absolutament favorable: ha vençut a la pista blanca en les sis últimes visites, que aviat és dit.

No serà gens fàcil. El Madrid és ara per ara, i amb Sanli encara entre cotó fluix, superior a la pintura, però l’equip de Saras Jasikevicius va saber trobar bones posicions al pal baix per a Mirotic i va incrementar la seva energia en el segon partit, tal com reclamava el tècnic, després d’un inici de la sèrie decebedor. “Felicito els nostres seguidors i dono les gràcies al Palau i als jugadors, que han fet un grandíssim esforç, ben diferent al del primer partit. La connexió amb el Palau ens ha ajudat en els moments importants, quan estàvem pitjor”, deia Saras al final del partit. El tècnic també va elogiar Mirotic: “Ha tornat a demostrar que és un dels nostres líders. Ha jugat molt i ha patit molt. És el moment dels grans. Ara hem d’anar a Madrid a lluitar a mort i a guanyar el tercer partit. S’ha de morir al camp. Tots els jugadors estan tocats, els del Barça i els del Madrid. La gent està molt cansada. I què? Sobreviurà qui tingui més cor, més coratge i també el cap fred.” El Barça haurà de tenir cura de les pèrdues de pilota per reduir els punts del Madrid al contraatac i limitar el poder blanc en el rebot ofensiu. En paraules de Jasikevicius: “No regalar punts.”

CUBELLS POSA EL CRIT AL CEL

Yabusele va saltar esperitat a buscar l’àrbitre Emilio Pérez Pizarro al final del partit amb males maneres i potser tocant-li el cap. L’àrbitre es va haver de tirar enrere davant dels crits. Rudy també va pressionar amb ira. Els col·legiats no ho van reflectir a l’acta i el directiu del Barça Josep Cubells va posar ahir el crit al cel: “Estem segurs que es prendran mesures per evitar intimidacions com les d’ahir.”

EL PROTAGONISTA

Mirotic ha tornat a demostrar que és clarament un dels nostres líders. Ha jugat molt i ha patit molt. És el moment dels grans
ACB 2020/21 RM 82 - FCB 87 Final copa 2021 RM 73 - FCB 88
‘Play-off’ 2020/21 RM 75 - FCB 89
Eurolliga 2020/21 RM 76 - FCB 81
ACB 2021/22 RM 75 - FCB 85
Eurolliga 2021/2022 RM 68 - FCB 86
La gent està molt cansada. I què? Sobreviurà qui tingui més cor, més coratge i també el cap fred en alguns moments
Ara hem d’anar a Madrid a lluitar a mort i a guanyar el tercer partit. S’ha de morir al camp
Saras Jasikevicius
tècnic del barça

L’Eurolliga torna a excloure els equips russos

L’Eurolliga ha decidit excloure una temporada més els equips russos –el CSKA Moscou, el Zenit Sant Petersburg i l’Unics–, que ja no van acabar l’última temporada. L’organisme dona les dues invitacions del curs vinent al València Bàsquet i al Partizan de Belgrad serbi. Els setze participants restants són: Alba Berlín, Efes, Mònaco, Armani Milà, Baskonia, Estrella Roja, Barça, Bayern Munic, Fenerbahçe, Asvel, Maccabi, Real Madrid, Virtus Bolonya i Zalgiris.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)