ACB

L’ACB es va perdre a Belgrad

Bàsquet. ACB. El Madrid, el pitjor dels últims anys que estava enfonsat, ha ressorgit gràcies a un Barça mort

Madrid (3) 81 Barça (1) 74

REAL MADRID:Causeur (17), Hanga (7), Deck (7), Yabusele (4), Tavares (25) –cinc inicial–, Rudy Fernández (5), Llull (9), Poirier (7) i Taylor. 23/51 de 2 5/19 triples (2 Causeur, 1 Llull, 1 Hanga i 1 Rudy Fernández). 20/23 lliures. 39 rebots (13 Tavares). 13 assistències (3 Deck) i 95 de valoració (41 Tavares).FC BARCELONA:Calathes (12), Kuric (8), Higgins (4), Mirotic (14), Davies (4) –cinc–, Exum (13), Sanli (3), Sergi Martínez, Smits (9), Laprovittola (2), Abrines i Jokubaitis (5). 14/31 de 2. 11/23 triples (3 Exum, 2 Kuric, 2 Mirotic, 2 Calathes, 1 Sanli i 1 Jokubaitis). 13/16 lliures. 31 rebots (9 Calathes). 13 assistències (2 Exum) i 70 val. (17 Mirotic i 17 Exum).PARCIALS:13-10, 21-23 (34-33); 23-23 (57-56) i 24-18 (81-74).

La bufetada que va suposar l’eliminació del Barça en la semifinal de l’Eurolliga contra el Madrid va canviar totalment el panorama. Els blaugrana havien arribat a la cita líders contundents de l’Eurolliga, de l’ACB i havent guanyat la copa. El Madrid, el pitjor dels últims anys, castigat també per les lesions greus d’Alocén, Williams-Goss i Randolph, amb Abalde i Llull tocats, amb Heurtel i Thompkins apartats per indisciplina i, fins i tot, sense entrenador després de l’infart de Laso. Però des de Belgrad les coses van fer un gir de 180 graus. El Madrid es va créixer i el Barça va començar a apagar-se de forma alarmant. La caiguda en picat ha estat absoluta: de joc i de sensacions. L’equip ha arribat cremat al tram final i a Jasikevicius se li ha escapat de les mans.

Tot i tenir el factor pista a favor, el Barça ja va patir el que no està escrit per tombar la Penya en semifinals, tot i no tenir Brodziansky i amb Brandon Paul desaparegut. En la final es va veure que el que eren sensacions es convertien en realitat: un Barça fos. El Madrid va abusar literalment en el joc interior amb un Tavares pletòric i MVP –ahir, 41 de valoració amb 25 punts i 13 rebots–, Poirier mostrant la millor versió i tot el Madrid castigant en el rebot amb Yabusele pletòric i Causeur fent una exhibició multiplicant-se en tots els aspectes al costat de Hanga. El Barça va ser un equip sense timó i ni Mirotic va poder exercir de líder, perquè va trobar a faltar escuders com ara Calathes, Higgins i Laprovittola, que havien de ser clau. Ahir, en què el Barça es jugava el match-ball, va tornar a estar sense l’actitud necessària per doblegar un Madrid que va anar sempre per davant, menys amb el 55-56, però va ser un miratge, perquè, llavors, la reacció va ser letal, amb Tavares aixafant els rivals, Causeur rematant la feina i Deck jugant al pal baix. Mirotic ho definia al final: “La temporada s’ha de qualificar de fracàs.”

ELS VESTIDORS

L’Eurolliga va ser un pal dur per a nosaltres i no hem arribat amb gaire frescor a aquest ‘play-off’
Saras Jasikevicius
La temporada s’ha de qualificar de fracàs. Els últims mesos hem baixat el nivell per alguna raó
Nikola Mirotic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)