Eurolliga

El peatge europeu, molt car

Bàsquet. L’Spar Girona ha de superar el Villeneuve Lilla, que disposa de Kennedy Burke, i la Virtus de Bolonya, que entrena Miguel Méndez, en la prèvia de l’Eurolliga, l’11 i el 13 d’octubre

La participació de l’Spar Girona en la pròxima edició de l’Eurolliga obliga el conjunt gironí a superar la prèvia. Hi ha tres candidats i només una plaça en joc, que serà per al millor d’un triangular que es disputa els dies 11 i 13 d’octubre en una seu encara per determinar. És el mateix format que la temporada passada enviava el València i el Bourges a l’Eurocopa perquè el Famila Schio s’enduia la plaça en joc.

El sorteig és el dia 15 –divendres de la setmana que ve–. Els criteris són segons els rànquings de cada federació i, alhora, els que hi ocupen els seus clubs. En el cas de la FEB, l’Avenida, com a campió de copa, i el València, com a finalista de la lliga, tenen el lloc garantit. Les altres tres places restants, sense els equips russos, surten de tres tornejos previs amb tres equips en cadascun.Com que els perdedors ja tindran un lloc en el calendari de l’Eurocopa, la primera fase de la qual es divideix en dues conferències, els tres equips més capdavanters de l’oest, entre els quals hi ha l’Spar Girona, es disputen una sola plaça.

Cares conegudes

Jugar per cinquè cop l’Eurolliga i fer-ho per quart any seguit després d’haver disputat els quarts de final de les dues últimes edicions –l’exercici 2021/22 és el millor de l’Uni a Europa– obliga a superar el Villeneuve Lilla francès i la Virtus de Bolonya italiana. El primer disposa de Kennedy Burke a la plantilla, a qui va fitxar la setmana passada. La vuitena màxima anotadora de la competició (16,9 punts de mitjana i 5,7 rebots), en la qual va debutar el curs passat amb l’Uni, volia quedar-se a Fontajau i es va esperar unes setmanes abans d’acceptar l’oferta del subcampió de la lliga francesa. El segon té el seleccionador espanyol i tres cops campió de l’Eurolliga, Miguel Méndez, a la banqueta, després de marxar del Iekaterinburg per la invasió russa a Ucraïna. La plantilla s’ha reforçat amb referents com ara l’MVP de la lliga francesa, Iliana Rupert (1,93 m), o la tiradora Kitija Laksa (Schio).

Laia Flores i Laura Cornelius (bases), Rebekah Gardner i Magali Mendy (escortes), Binta Drammeh (alera), María Araújo i Irati Etxarri (aleres pivot) i Marianna Tolo i Giedre Labuckiene (pivots) són, a més de Bernat Canut, les peces confirmades de l’Spar 2022/23. Hi falta el colofó, la segona jugadora extracomunitària. És la que ha de marcar la diferència. L’Uni fitxarà el millor que trobi i entri en les seves possibilitats econòmiques, independentment de la seva posició.

Patrocini

Subvencions de l’Ajuntament per als clubs

L’Ajuntament de Girona té previst aprovar les subvencions al Bàsquet Girona –de 25.000 euros a 100.000 euros–, l’Uni Girona –de 90.000 euros fixos més 30.000 euros variables a 100.000 euros fixos– i el Club de Patinatge Artístic Girona –10.000 euros–. La proposta de l’equip de govern tirarà endavant, perquè ha rebut el suport del PSC, i seran 100.000 euros per a cadascun d’aquests dos equips durant les pròximes tres temporades. El grup Guanyem Girona condiciona el seu vot favorable a les subvencions als clubs a la incorporació de diverses partides que permetin fomentar l’esport de base a la ciutat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)