WNBA

Griner, acusada de possessió i contraban de cànnabis, declara a Rússia

Brittney Griner (2,06 m, 1990), que es troba en presó preventiva des del 17 de febrer, ha declarat a Khimki en el judici en el què la dos cops campiona del món i olímpic és acusada de possessió i contraban de drogues. La pivot va ser detinguda el 17 de febrer a l’aeroport de Moscou quan se li va trobar cànnabis en el seu equipatge. Griner admet dur la substància però posa de manifest les irregularitats en un procés que no ha deixat indiferent ni les jugadores de la WNBA ni altres estrelles de l’esport.

“No tenia intenció d’introduir res il·legal” ha dit, asseguda en una cel·la la que era jugadora del Iekaterinburg i que reconeix consumir la substància per suportar el dolor que pateix als genolls, tot i puntualitzar que mai ho fa mentre competeix. Les presses i el cansament a l’hora de fer les maletes, quan encara s’estava recuperant de la covid-19, son els motius pels quals la jugadora diu haver agafat el cànnabis, que reconeix tenir coneixement que és il·legal introduir a Rússia. Griner diu que malgrat les recomanacions dels Estats Units de no fer-ho, va voler viatjar a Rússia per complir el seu compromís amb l’equip que era el campió de l’Eurolliga i que després de la invasió russa a Ucraïna –la setmana posterior a la detenció– seria exclòs de les competicions FIBA.

Altes esferes

El judici segueix el 2 d’agost i Brittney Griner denuncia que a l’aeroport li van fer signar uns documents sense saber què hi deien ni tenir el seu advocat amb ella, d’una banda, i que quan es va comunicar amb la seva dona i el seu agent dels EUA, li van prendre el mòbil i va ser esposada sense que se li llegissin els seus drets. El Departament d’Estat nord-americà ja va condemnar la detenció i, els advocats de la jugadora, van dir que el cànnabis se li va prescriure per us terapèutic per part dels metges. Joe Biden va rebre una carta seva demanant-li ajuda i el president diu haver-se pres la qüestió com una prioritat.

Els Estats Units i Rússia podrien estar negociant l’intercanvi de la jugadora per el d’un comerciant d’armes rus, Víktor But, que compleix 25 anys de condemna en una presó nord-americana. Els dos estats ja van fer un intercanvi fa poc: l’estudiant Trevor Reed –condemnat a 9 anys de presó per resistència a l’autoritat– pel pilot Konstantín Yaroshenko –20 per tràfic de drogues.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)