Eurolliga

Gràcies, Bertomeu; benvingut, Bodiroga

Bàsquet. L’Eurolliga, encara sense russos, enceta una nova etapa després de 22 anys de mandat del dirigent català, que és rellevat pel mite blaugrana

Micic, Larkin, Cly­burn, Polo­nara i Zizic. Hi ha un cinc titu­lar millor en l’Euro­lliga? És el que té el bicampió Efes del polèmic Ata­man, que inten­tarà fer l’encara més difícil: gua­nyar per ter­cer any seguit. Ho inten­ta­ran impe­dir alguns equips que han fet un salt enda­vant en una màxima com­pe­tició con­ti­nen­tal que es podria dir que s’ha par­tit en dos grups. Tot això després que a l’estiu s’hagi fet efec­tiu el relleu en la direcció de l’Euro­lliga. El que era vox populi s’ha por­tat a terme: Ber­to­meu, fun­da­dor de la com­pe­tició i màxim res­pon­sa­ble des de fa 22 anys, no ha rebut el suport de la majo­ria de clubs i ha hagut de mar­xar. El seu relleu és el mite serbi i exblau­grana Dejan Bodi­roga. Sobre la taula caldrà veure si tindrà un acos­ta­ment amb la FIBA, amb qui ara mateix tenen un divorci. De moment, però, Bodi­roga arren­carà encara sense els tres equips rus­sos –CSKA, Zenit i Unics–, vetats per la guerra a Ucraïna.

En l’aspecte pura­ment espor­tiu, entre els aspi­rants al títol, el Barça de Jasike­vi­cius ha sumat experiència i qua­li­tat al seu pro­jecte amb refe­rents de la com­pe­tició: Kali­nic, Vesely o Sato­ransky. El ren­di­ment de Miro­tic és una incògnita i Hig­gins, ara mateix, no està per jugar dos par­tits seguits d’exigència per motius físics. El Madrid post Laso està lide­rat per Musa, l’MVP de l’ACB, i ha fet apos­tes com Hezonja però també fit­xat­ges con­tras­tats com el de Chacho Rodríguez. S’espe­cula que està nego­ci­ant el retorn del Facu Cam­pazzo. Olym­piakós manté la base, el Mac­cabi ha fet un equip nou amb moltíssim talent, i qui ha de fer el pas defi­ni­tiu i, com a mínim ser a la final a qua­tre, és el Milà de Mes­sina, amb els ex Barça Kevin Pan­gos i Bran­don Davies. El Fener­bahçe ha sorprès amb la incor­po­ració de Nemanja Bje­lica i els ex Barça Nick Calat­hes i Niguel Hayes. Dos pro­jec­tes que il·lusi­o­nen: el retorn de l’històric Vir­tus Bolo­nya amb Teo­do­sic, Beli­ne­lli, Ife Lund­berg o Weems, i el Par­ti­zan de Zeljko Obra­do­vic, amb l’ex Barça Dante Exum, que llui­tarà per ser al play-off i sobre­tot la difi­cul­tat de vèncer a l’Stark Arena davant de 15.000 espec­ta­dors ser­bis. També serà com­pli­cat vèncer a Mònaco. El Basko­nia vol entrar entre els vuit pri­mers i el València vol evi­tar que Europa els pena­litzi en l’ACB.

Convidats: València, Virtus i Partizan

Mentre els tres equips russos que tenien plaça en l’Eurolliga estiguin sancionats per la guerra, la competició europea podrà tenir invitacions per donar. Enguany tornen a l’Eurolliga el València d’Àlex Mumbrú, amb 20 milions d’euros de pressupost; el Partizan de Zeljko Obradovic i el Virtus Bolonya de Scariolo, que ahir va tancar un acord amb la FEB perquè la selecció espanyola es concentri per les finestres FIBA a Bolonya, i així poden tenir el tècnic italià.

Mònaco: 20 milions d’euros

El multimilionari rus Aleksei Fedoricsev s’ha convertit en el nou propietari del Mònaco en adquirir el 46,4% de les accions del club que estaven a mans de Serguei Diadetxko. Això ha fet que el club monegasc hagi establert un rècord en el bàsquet francès: 20 milions de pressupost. Fedoricsev era l’antic propietari del Dinamo Moscou i del FC Rostov. És propietari de la companyia Fedcom.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.