ACB

El Barça posa la directa a Manresa (78-101)

L’equip blaugrana exhibeix el seu repertori ofensiu i ha marcat diferències des del primer quart (13-30)

El Barça s’ha emportat el derbi català de la jornada a la lliga ACB contra el Baxi Manresa (78-101) en un duel al Nou Congost marcat per l’efectivitat blaugrana en el primer quart (13-30). La resta de quarts han estat més anivellats, però tots s’han decantat pel conjunt barceloní, que ha exhibit tot el seu repertori ofensiu (16-17, 26-27 i 23-27). El joc ha estat coral i fins a sis jugadors han superat els 10 punts: Sanli (14), Da Silva (14), Jokubaitis (14), Abrines (12), Higgins (11) i Vesely (11). En el Baxi Manresa, els màxims anotadors han estat Bortolani (16) i Harding (14).

Després d’una posada en escena exuberant de Harding, amb dos triples, el segon des de 8 metres (8-2), l’equip blaugrana ha passat a controlar el ritme de joc. Sòlid en defensa i amb ràpides transicions ha obert bretxa (10-18). Un triple de Dani Garcia ha aturat momentàniament el cop, però el Barça ja havia posat velocitat de creuer i ha tancat el primer quart amb un contundent parcial de 13-30. El Manresa, amb la marxa de Hamilton, evidenciava els seus problemes en el joc interior i en atac s’ofegava amb els canvis defensius blaugrana. El segon quart ha tingut diferents alternatives. L’energia de Sagnia, Vaulet, Lee i Tyson Pérez escurçava les diferències (20-32), però les embranzides blaugrana, amb Abrines, Satoransky i Da Silva al comandament, resultaven letals i en un tres i no res s’escapaven de 20 punts (22-42). Amb aquesta dinàmica, s’ha arribat al descans amb un parcial de 29-47.

En l’inici del tercer quart hi hagut intercanvi de cistelles. Però la irrupció de Marcus Lee, amb dues esmaixades i l’encert de Bortolani, ha propiciat un parcial de 9-0 que donava oxigen a la formació bagenca (46-59). El Barça no estava disposat a complicar-se la vida i l’experiència i el talent de Higgins i Vesely han tallat la remuntada local. L’equip blaugrana arribava al quart definitiu amb 19 punts de renda (55-74). Amb el partit decidit, Jasikevicius ha donat minuts de joc als joves del filial Michael Caicedo i Rafa Villar, que ha fet el seu debut a la lliga ACB amb 2 punts. Jokubaitis ha brillat en aquest quart, amb tres triples, i una assistència que Da Silva ha esmaixat a una mà.