Eurolliga

L’Spar Girona evita un altre ridícul amb el Mechelen (71-59)

Sisè triomf de l’Spar Girona, contra el Mechelen malgrat encaixar 26 punts al primer quart (21-26). L’equip flamenc només ha guanyat un partit, contra el conjunt gironí (77-67), i manava fins el 25-28 a mitjan segon quart. L’Uni, ja sense Laura Cornelius, no tenia Rebekah Gardner pel cop que va rebre a l’espatlla en el partit a Schio i que ja la va deixar en blanc diumenge contra el Barça CBS.

Sykes duia 16 punts al descans, amb 7/12 tirs de camp i 2/2 de 4,6 m. La nord-americana és la màxima anotadora del curs a Europa per a l’Spar i supera els 23 que va fer el 27 de novembre del 2019 contra el Dynamo de Kursk (79-61). Són 24 punts amb 11/22 tirs de camp (0/1 triples) en 35 minuts.

Benvingudes

Etxarri a 3:39 i a 1:32 al contraatac empatava a 12 i a 21 un duel dominat des de la primera possessió per les visitants (0-2), que arribarien a disposar de marges de 4: 6-10 Berkani de 8 metres i 17-21 Van Gils per la segona de Sykes 2:09). El quart triple visitant en sis intents, de Nauwelaers (4-7 i 21-24, 2/2), Denys de 4,6 m i el tap de Bertsch a Flores deixaven el 21-26 al primer quart. La nul·la defensa i la desesperant manca d’encert (8/22 de 2, 0/1 triples), les causes.

Tot al 20

Bertsch a 5:43 fa els primers punts visitants (25-28), amb les grogues presents al darrera però sense rumb al davant (0/6 Araújo). Murphy després de temps mort de Bernat Canut fa el primer triple gironí (28-28) i Sykes a 4:55 els dona el primer avantatge (30-28), just abans de la primera falta flamenca al segon quart, de Morrison en atac. L’entrada d’Etxarri per Murphy deixa l’equip més potent físicament possible, amb la navarresa al perímetre juntament amb Sykes (32-28) i Drammeh (34-28). Sempre de fora fins a la cuina, Sykes segueix a la seva (37-31 amb addicional i 39-34 per enfilar-se als 16 punts), mentre Morrison li guanya la partida a Tolo: 37-34 triple a 2:05 i defensa, rebot i falta rebuda a 27 segons (39-37 de la xilena de tir lliure).

Sykes a 7:56 fa la primera cistella local de la segona meitat (42-39) i Araújo s’estrena de 6,75 al seu primer intent de lluny (45-41). El 20è punt de la 20 és el 50-46, abans que Bernat Canut l’assegui a 2:07. Laia Flores, el seu relleu, assisteix Labuckiene (52-46)i anota el 54-48 i el 56-48 per establir la màxima abans que acabi el tercer quart amb falta de Parra a Bertsch.

Murphy i Flores ampliaven la diferència a l’inici de l’últim quart i, amb Sykes per Parra a 9:01, la maresmenca tornava a assistir la lituana en el bloqueig i continuació (62-49). Sykes fa el seu 22è punt (64-51) i, el triple de Flores a 7:42, és el que encarrila el triomf amb l’11-2 –temps mort visitant. Flores (13 punts) s’asseia a 4:52 per Drammeh i Sykes en el següent atac superava el seu rècord europeu amb l’Uni (69-54), el d’una jugadora de l’Spar aquest curs a Europa, que tenia Tolo contra el Landes (22) des de fa quinze dies (65-54).