Eurocopa

La desitjada final s’escapa

Bàsquet. Eurocopa. El Joventut perd a la pista del Gran Canària en la semifinal a un sol partit. Lluita i té possibilitats fins al darrer instant i té un triple en l’últim segon per empatar

Gran Canària 89 Joventut 86

GRAN CANÀRIA:Balcerowsky (2), Slaughter (9), Albicy (17), Brussino (14) i Shurna (5) –cinc inicial–; Inglis (11), Bassas (5), Benite (13), Salvo (2), Diop (9) i Stevic (2). 15/29 de 2 punts. 9/23 triples (3 Albicy, 2 Brussino i 1 Inglis, Slaughter, Bassas i Shurna). 32/38 tirs lliures. 26 rebots (6 Diop). 18 assistències (6 Slaughter). 106 de valoració (20 Brussino).JOVENTUT:Busquets, Brodziansky (15), Feliz (21), Parra (12) i Tomic (18) –cinc inicial–; Guy (9), Ellenson, Ventura, Vives (7) i Birgander (4). 23/42 de 2 punts. 7/19 triples (3 Feliz i 1 Guy, Brodziansky, Vives i Parra). 19/25 tirs lliures. 33 rebots (7 Tomic i Brodziansky). 13 assistències (6 Feliz). 77 de valoració (23 Feliz).PARCIALS:18-15, 24-28 (42-43), 23-13 (65-56) i 24-30 (89-86).

La desitjada final europea del Joventut es va escapar. Els badalonins van lluitar i van tenir possibilitats fins als darrers segons, però no van aconseguir l’objectiu de superar la semifinal i classificar-se per lluitar pel títol de l’Eurocopa. La Penya va perdre per 89-86 a la pista del Gran Canària en la semifinal a un sol partit. Guy va disposar d’un llançament de triple en el darrer instant per intentar empatar el partit i forçar la pròrroga, però el va fallar. L’entrenador del Gran Canària, Jaka Lakovic, va tornar a deixar fora d’Europa el Joventut, l’any passat ho va fer com a tècnic del Ratiopharm Ulm. Lakovic va ser entrenador ajudant de Carles Duran en la Penya fa quatre anys.

Els dos equips van iniciar la semifinals amb nervis i imprecisions en atac, i els verd-i-negres es van avançar amb un 0-4. El Gran Canària i el Joventut tenien problemes per anotar i els primers 10 minuts van ser d’anotació baixa (18-15). En l’inici del segon període els illencs es van distanciar de nou punts (26-17), però un temps mort del tècnic Carles Duran ho va aturar, i Feliz va començar el seu recital particular anotant nou punts seguits i van tornar a entrar en el partit (28-26). La Penya va continuar millorant el seu joc i va arribar al descans amb un punt d’avantatge, 42-43.

En els primers minuts de la segona meitat, el Joventut va anar al davant, però el Gran Canària va capgirar el partit i amb un parcial de 8-0 es va tornar a situar amb nou punts d’avantatge, 65-56. Nova revifada de la Penya i novament es va apropar en el marcador en l’inici dels darrers 10 minuts. Els badalonins van estar entre tres i cinc punts per sota, i van desaprofitar bones accions d’atac, i els canaris ho van aprofitar per tornar a escapar-se fins als nou punts de marge (79-70) quan quedaven dos minuts i mig per al final. Els homes de Carles Duran van continuar lluitant i creient en les seves possibilitats i es van situar a un sol punt (87-86) amb un triple de Parra. Després de dos tirs lliures anotats dels locals, la Penya va tenir un triple per empatar, Guy no el va encertar i van ser eliminats.