Eurolliga

Ningú ho diu, tothom ho sap

El Barça, que no alça el títol des del 2010, té una oportunitat única perquè hi arriba amb confiança, un moment dolç de joc i de forma contra un Madrid sense Deck, Yabusele ni Poirier; sense l’Efes ni el CSKA, i amb l’Olympiacòs a l’horitzó com a gran perill

Kaunas serà la capital del bàsquet europeu durant tres dies de bogeria. El Barça vol tornar a aixecar el preuat títol que fa tretze anys que se li està resistint. A la plantilla ningú ho diu, però tothom sap que és una oportunitat immillorable per les circumstàncies que envolten aquesta final a quatre, sense el bicampió Efes ni els equips russos, com el CSKA. Però sobretot perquè, a més d’aquests factors, sobretot n’hi ha un de clau: els de Jasikevicius hi arriben en un moment òptim de joc, de confiança i d’estat de forma física dels seus jugadors. Els rols estan repartits i no hi ha tanta dependència de Mirotic. És cert que hi ha la baixa important de Higgins, però aquesta final a quatre té molts factors que afavoreixen que aquest any el Barça hi tingui moltes il·lusions dipositades, tot i que es treu l’etiqueta de favorit. El Madrid, tot i la històrica sèrie que va fer contra el Partizan aixecant un 0-2, hi arriba amb tres baixes fonamentals, com són Yabusele –sancionat–, Deck i Poirier –lesionats–. És cert que Chus Mateo té igualment dotze estrelles, però són absències clau. A l’altra eliminatòria, l’Olympiacòs dels exblaugrana Bartzokas, Papanikolaou o Vezenkov hi arribe amb l’etiqueta de ser el millor equip de la fase regular. Tenen experiència i rotació, i aquest curs el Barça i els grecs s’han enfrontat dues vegades i els de Jasikevicius han perdut totes dues (70-80 i 77-70). Jugaran, però, contra un rival com el Mònaco, sense pressió, que el fan doblement perillós. Els del principat van jugar dilluns el seu darrer partit de la lliga regular a França amb derrota 102-76 contra el modest Blois, fent descansar tots els jugadors i jugant amb set joves. Van haver de suspendre les apostes del partit.

Vezenkov, MVP

L’exblaugrana va ser escollit ahir el millor jugador de la lliga regular. Vezenkov podria intentar el curs vinent fer el salt a l’NBA als Kings on hi ha el tècnic català Jordi Fernández.

LES DADES

4
clàssics en la Final Four
A París (1996) amb triomf (76-66) i la resta, derrotes (3-1): 2013 a Londres (74-67), 2014 a Milà (100-62) i 2022 a Belgrad (86-83).
5.000
aficionats
tindrà l’Olympiacòs al Zalgirio Arena. El Barça, 1.100; el Madrid, 400, i el Mònaco, 300. El curs passat, a Belgrad, eren 6.000 grecs.
1
àrbitra
l’alemanya Panther, juntament amb l’ucraïnès Ryzhyk, el francès Difallah, el letó Latisevs, el croat Hordov, el lituà Vilius i el turc Mogulkoc.

Barça i Penya júnior, cara i creu

El Barça i la Penya van debutar ahir en la final a vuit júnior. Els blaugrana, amb el lituà Jakucionis (14 punts) i el convidat de l’Alacant Traore (11 punts i 23 rebots), van superar el Panathinaikòs (67-66) amb un tap de Sarr en l’últim segon. El Joventut va perdre contra l’U18 Next Generation Select Team (71-68) , un combinat de millors joves d’Europa que dirigeix l’ex Barça Petteri Koponen, amb 24 punts de Conrad Martínez. Avui el Barça jugarà contra l’Estrella Roja (9 h) i la Penya ho farà contra l’amfitrió, el Zalgiris (12.30 h).

El rei de les finals a quatre, el CSKA, el gran absent

Tot i que ja és sabut, una de les absències molt importants és el del rei de les finals a quatre: el CSKA Moscou. Els russos han estat 19 vegades entre els quatre millors. El segueixen el Barça, amb 17, i ja molt lluny, el Maccabi Tel-Aviv (12), el Madrid (11) i el Panathinaikòs (10). El CSKA, juntament amb el Zenit de Sant Petersburg de Xavi Pascual i l’Unics Kazan, tampoc hi seran el curs vinent perquè continuen vetats per la guerra que s’està vivint a Ucraïna.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)