ACB

Jornades de reflexió

“Pensem fer la millor plantilla possible en el context econòmic que tenim”, afirma el director esportiu del Girona, Jordi Plà Comas, sobre l’equip que prepara per al curs 2023/24

“Intentar fer la plantilla, dins les possibilitats econòmiques que tenim, amb jugadors que tinguin capacitat i voluntat de créixer i compromís amb el treball diari i la progressió constant: ens és indiferent d’on vinguin. Tenim unes idees, però és aviat, i el nostre mercat encara no està obert.” És la idea amb què treballa el Bàsquet Girona per a la segona temporada del club a l’ACB, segons va exposar Jordi Plà Comas, que sintetitzava: “Pensem fer la millor plantilla possible en el context econòmic que tenim.”

“Només hi havia un objectiu, que era ser un dels millors 16 equips de la lliga, i des d’aquest punt de vista n’estem molt contents, pel club i perquè els aficionats que ens han acompanyat des del primer dia podran gaudir un any més de l’ACB”, afirmava el director esportiu sobre la primera temporada en la categoria, que s’acabava dimecres i que no es pot descriure sense tenir en compte el punt d’inflexió que van suposar les tres setmanes d’aturada per la copa i la segona finestra FIBA: “Hi ha una primera meitat llarga, des del febrer, que des d’un mal inici, que ja prevèiem per la manca d’experiència, ens va portar a aconseguir uns resultats. Després, el calendari va fer que haguéssim de parar i que ens els últims tres mesos no tinguéssim la continuïtat que havíem demostrat.” “Què podríem haver fet per mantenir la consistència” és el motiu d’anàlisi que ocupa les instàncies esportives de l’entitat.

El punt de partida

“Tenen contracte, que només hi ha una possibilitat de sortida per part del jugador, Quino Colom i Kameron Taylor”, afirma Plà Comas sobre la plantilla, en què Pol Figueras, Pato Garino, Jaume Sorolla i Roko Prkacin tenen un compromís amb clàusules de tall a dues bandes. “Tenim idees clares amb alguns d’aquests jugadors, però hi hem de donar voltes i veure, tant ells com els agents, quines intencions tenen”, exposava sobre la resta de peces, que malgrat no tenir res signat podrien continuar formant part del Girona. Amb un matís: “Hi ha jugadors que acaben contracte, i pensem que alguns poden continuar. N’hi ha que pensem que poden tenir continuïtat. És molt positiu seguir, però en l’aspecte econòmic moltes vegades és complicat, perquè amb les mateixes expectatives i ambicions del jugador hi ha unes regulacions fiscals que fan que les segones o terceres temporades siguin costoses per al club.” “Ens pot passar a nosaltres, però passa a tothom”, hi aprofundia.

Els dubtes

“L’últim dia contra el Baskonia ja va dir que personalment vol agafar-se uns dies, està estipulat en el contracte, i ahir [dijous] en vam parlar i vam acordar que ens trobarem en els propers dies per analitzar si continuem plegats o, per la raó que sigui, convenim que no sigui així. No hi ha cap indici que anem per un costat o per un altre”, afirma Plà Comas sobre Aíto. “El club continua treballant i fent les coses que creiem, no ens esperem: anem fent”, diu. Qüestionat sobre si Marc Gasol continuarà en actiu o no, el director esportiu responia: “Influeix, per la qualitat, i tot el que significa en Marc jugador, tothom ho té clar. És una mica, i pot semblar contradictori, secundari i no influeix massa en la idea que pensem de la plantilla”, reconeix respecte de Marc Gasol i la seva possible continuïtat.

AMB CONTRACTE

L’estiu passat Quino Colom i Kameron Taylor van signar per dues temporades

MARC GASOL

La continuïtat o no del president com a jugador no fa variar el disseny de l’equip

AÍTO

Han acordat tractar la possible renovació; el club treballa per si no continua
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)