ACB

Bàsquet. ACB

Quina mà i quin cor

Guy, que té una fundació sobre temes mentals, iguala Petrovic i, quan s’exhibeix, fa un gest de trucar per telèfon, que simbolitza que avisa la família

Kyle Guy (Indi­a­na­po­lis, Indi­ana; 11/8/1997) va arri­bar al món del bàsquet després d’una lesió que el va apar­tar del fut­bol ame­ricà. Després, en l’NCAA va pas­sar de l’infern al cel. Amb la Uni­ver­si­tat de Virgínia van ser eli­mi­nats en la pri­mera eli­mi­natòria per la Uni­ver­si­tat de Mary­land. Va rebre ame­na­ces pel fracàs amb els focus sobre ell perquè era l’estre­lla. Va haver de rebre ajut psi­cològic per superar la pata­cada. Era neces­sari perquè a la seva família hi havia hagut ante­ce­dents dramàtics per temes men­tals i és per això que Guy no ho va obli­dar i va enge­gar una fun­dació rela­ci­o­nada amb la pre­venció del suïcidi, els tras­torns men­tals, el benes­tar men­tal, la inte­gració social dels sen­se­llar i immi­grants, el tràfic d’éssers humans o el canvi climàtic, l’eco­lo­gia, la pobresa... Només un any després ell va ser l’MVP de la final a qua­tre en l’NCAA i va ano­tar els tres tirs lliu­res amb 0,6 segons a semi­fi­nals con­tra Auburn que li van donar la final, on va superar la Uni­ver­si­tat Texas Tech. El paper de la família és fona­men­tal. És molt habi­tual veure’l pas­se­jant per Bada­lona amb un cot­xet amb el seu bebè. Guy cada vegada que fa una exhi­bició fa un gest de tru­car per telèfon que sim­bo­litza que avisa la família –que l’està mirant– perquè enten­guin que els ho està dedi­cant a ells.

Guy, que va ser draf­te­jat amb el número 55 pels Knicks i va ser tras­pas­sat als Kings, ha igua­lat un mite del bàsquet euro­peu com Dra­zen Petro­vic en ano­tar 8 tri­ples o més en dos parits. El croat ho va fer la tem­po­rada 1988/89 quan la línia de tri­ple era a 6,25 metres, no a 6,75 com ara. I això que els scou­tings i els estu­dis dels rivals no eren com ara. Tot­hom com­para Guy amb Jay­cee Car­roll. Però l’exju­ga­dor ame­ricà del Madrid abans de fer eclosió amb els blancs va estar dos anys a la segona divisió ita­li­ana i després dos anys més al Gran Canària. Guy ha estat rookie a l’ACB. Car­les Duran des­taca com és en la distància curta: “Kyle ha patit aquest any, l’ACB és com­pli­cada i venir a Europa el pri­mer any no és fàcil i sobre­tot per com és ell, extra­ver­tit. Sem­pre ha estat l’estre­lla on ha jugat, a l’ACB li ha fal­tat res­pecte arbi­tral, hi ha hagut moments que s’ha frus­trat, no només per ell, sinó per mi, per l’equip...”. Duran subrat­lla una de les claus per enten­dre Guy: “És molt ame­ricà, no entén que cada par­tit de l’ACB o Europa tin­gui tanta trans­cendència, el que li agrada és jugar i el que ha vis­cut a Amèrica s’adapta més a com és ell.” Pot jugar en l’Euro­lliga? Evi­dent­ment. Vol? Pre­fe­reix l’NBA. Després d’haver fet una lliga irre­gu­lar, on ningú hau­ria qüesti­o­nat si se l’havia de reno­var tot i que econòmica­ment ja es dis­pa­rava molt el seu cost –acaba con­tracte–, els tres par­tits de play-off l’han reva­lo­rat. El seu preu ha pujat. On anirà? Ja ho veu­rem, però a Bada­lona no el podien rete­nir. Andrews ja espera per aga­far-li el relleu.

23/37
triples
suma Guy en els tres partits de ‘play-off’: 9/16 primer partit a Vitòria, 4/8 contra Baskonia a Badalona i 8/13 contra Madrid.
15,4
punts
de mitjana va fer Guy en el seu últim any a la Universitat de Virgínia amb la qual va ser campió NCAA.
11,5
punts
tenia de mitjana Guy abans del ‘play-off’. Als tres partits, 29,3 punts.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)