Mundial

El tècnic d’Espanya diu que respecta tots els rivals

Bàsquet. L’equip estatal debuta contra Costa d’Ivori en el grup G del mundial. El primer dia destaca el triomf del Canadà contra França, 95-65

La selecció espanyola debuta avui en el grup G a Jakarta, Indonèsia, contra Costa de Marfil (15.30 h) un rival poc conegut i del qual el seleccionador espanyol Sergio Scariolo destacava que és un “equip atlètic i imprevisible”, i al qual s’enfrontaran amb tot el respecte que es mereix. Sergio Scariolo reconeix que a l’equip estatal hi ha una mica de pressió perquè defensa el títol, però que ja han demostrat de sobres fins on poden arribar. El seleccionador estatal explica: “Les nostres qualitats són sempre col·lectives i hem d’afrontar els partits essent un grup molt competitiu i amb el just nivell de concentració i respecte pels rivals.”

En aquesta primera jornada del mundial que es disputa a les Filipines, el Japó i Indonèsia, va destacar el partit del grup H que va enfrontar el Canadà i França, dos equips que tenen aspiracions d’arribar lluny. Els canadencs es van imposar d’una manera molt clara per 95-65. L’enfrontament va ser molt anivellat en la primera meitat i es va arribar al descans amb un ajustat 43-40. Va ser en el tercer quart quan els canadencs es van distanciar en el marcador i pràcticament van assegurar el triomf amb un parcial de 25-8. En el conjunt canadenc va destacar la gran actuació de Shai Gilgeous-Alexander, que va anotar 27 punts, va agafar 13 rebots i va donar 6 assistències.

Un primer rècord

En aquesta primera jornada ja es va batre un rècord d’assistència a la competició el dia inaugural, ja que un total de 38.115 espectadors van anar al Philippine Arena de Manila per veure el debut de les Filipines contra la República Dominicana en el grup A. Els dominicans es van imposar per 87-81 en un partit anivellat, i en el qual al descans hi havia al marcador un empat a 42 punts. Andres Feliz va destacar en la República Dominicana, amb 12 punts i 8 assistències.