Mundial

Al bombo del preolímpic

Bàsquet. Mundial. Espanya haurà de lluitar del 2 al 7 de juliol –just quan acabi l’ACB– per obtenir una plaça per als Jocs de París. Hi ha 24 seleccions i 4 bitllets

Espanya, una de les millors seleccions de les últimes dues dècades, ja sap què haurà de fer per ser als Jocs Olímpics de París del 2024. Els de Scariolo hauran de disputar el preolímpic que es jugarà quan acabi la lliga ACB, just abans de la cita olímpica, del 2 al 7 de juliol. En aquesta competició, a diferència del mundial, on hi havia 32 seleccions, només hi podrà haver 12 combinats nacionals. Alguns seran França, com a amfitriona; Austràlia, com a millor equip d’Oceania; el Japó, com a millor d’Àsia; el Sudan del Sud, com a millor africà; el Canadà i els Estats Units, com els dos millors d’Amèrica, i del mundial es classificaran també directament els dos millors classificats europeus (Alemanya, Eslovènia, Lituània, Itàlia, Sèrbia o Letònia). Les altres quatre places s’hauran de decidir en el preolímpic. Com funciona aquesta fase de classificació? Hi ha 24 seleccions que es dividiran en quatre seus diferents amb sis seleccions cadascuna. Els sis equips de cada seu es dividiran en dos grups, faran una lligueta i els dos primers de cada grup disputaran una semifinal i després la final. Només els campions de les quatre seus obtindran el bitllet per als Jocs Olímpics. No se saben encara quines seran les quatre seus. La distribució de les seleccions es fa per sorteig i seguint el rànquing FIBA. Ara mateix se sap que jugaran el preolímpic el Camerun, les Bahames, Bahrain, Polònia, Croàcia, Montenegro, Puerto Rico, el Brasil, la República Dominicana, Grècia, Geòrgia, Egipte, Finlàndia, Nova Zelanda, el Líban, les Filipines, Mèxic, Angola i la Costa d’Ivori. Faltaran les quatre seleccions europees que no es classifiquin dels quarts de final del mundial.

Movistar tindrà l’Eurolliga i també ACB i NBA

La plataforma de televisió Movistar ha aconseguit els drets de l’Eurolliga de les tres pròximes temporades, en què hi haurà quatre equips ACB: Madrid, Barça. Baskonia i València. Movistar, que ho va fer públic ahir, agafa així el relleu a DAZN, que ha tingut els drets els últims anys però se centra en futbol i motor. Ara cal saber què passarà amb els drets de l’Eurocopa, en què juga la Penya. Movistar tindrà així l’exclusiva del bàsquet masculí, perquè ja tenia els drets de l’ACB i de l’NBA. TV3 està negociant per poder tenir els drets per retransmetre el Barça, que ja va tenir fa uns anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)