Mundial

Pesic: elixir de l’èxit etern

Bàsquet. Mundial. El tècnic serbi de 74 anys, exentrenador del Barça i de l’Akasvayu Girona, lidera la seva selecció cap a les semifinals sense Jokic

La baixa sensible de la seva gran estrella Nikola Jokic, la gran absència del mundial, no ha impedit que la Sèrbia del reconegut Svetislav Pesic s’hagi plantat a Manila (Filipines) a les semifinals amb un triomf incontestable contra la Lituània del blaugrana Rokas Jokubaitis, que va anotar 13 punts i va repartir 9 assistències (68-87). Amb 74 anys, Pesic, extècnic del Barça (2002-2004 i 2018-2020) i de l’Akasvayu Girona (2006-2007), afegeix un nou èxit al seu palmarès. Els lituans, que arribaven amb l’aval d’haver derrotat contra tot pronòstic els Estats Units en la primera fase (104-110), van arrencar prou bé i van arribar amb avantatge al final del primer quart (25-24). Però no van poder mantenir el to i van claudicar superats per l’encert dels serbis, que van començar a marcar el terreny en el segon quart (13-25) i que es planten a la semifinal per tercer cop en els últims quatre campionats del món. Bogdan Bogdanovic (21) i Filip Petrusev (17) van ser els màxims anotadors dels balcànics. Sèrbia s’acosta amb determinació a una de les dues places olímpiques per a París 2024 que reparteix el torneig per als equips europeus. S’enfrontarà divendres en la semifinal amb el vencedor del duel que escenifiquen avui el Canadà del tècnic català Jordi Fernández, el botxí d’Espanya, i Eslovènia, liderada per la superfigura de l’NBA Luka Doncic (14.30 h). Fernández (Badalona, 1980) va viure un esclat mediàtic i viral fa alguns mesos quan va haver de substituir el seu tècnic principal en els Sacramento Kings de l’NBA i va guanyar el partit, convertint-se en el primer entrenador català i de l’Estat espanyol que dirigia un partit de la millor lliga del món. El tècnic català, lògicament, ha apujat sensiblement la seva cotització en aquest mundial situant el Canadà en els quarts de final i ha adquirit encara més notorietat eliminant l’encara vigent campiona.

Els EUA apallissen Itàlia

Els Estats Units, grans favorits però absents en les semifinals del 2019, van apallissar Itàlia per 63-100 en el segon partit de quarts de final i jugaran la semifinal contra el vencedor del partit que han de disputar avui Alemanya i Letònia (10.45 h). El conjunt nord-americà va ser netament superior en totes les facetes del joc i va torpedinar la cistella rival amb 17/31 en triples i va dominar també el rebot de manera abassegadora: 51 per 33. Mikal Bridges (24) va ser el màxim encistellador del conjunt ianqui i Simone Fontecchio (18), el més prolífic dels italians.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)