ACB

El Girona tanca la preparació amb derrota contra el Baxi (76-91)

El Baxi Manresa supera el Girona en l’últim partit de la pretemporada per als catalans de l’ACB, amb els del Bages afinant-se de cara l’estrena a Gran Canària diumenge amb un joc molt sòlid i rocós que els dona la sisena victòria en set partits –només han perdut la final de la Lliga Catalana, de 2 contra el Barça–, just el que busca el conjunt gironí, que amb tres derrotes seguides i 2-5 de balanç, només des de l’encert de lluny i malgrat el seu aclaparador domini del rebot convida a l’optimisme, amb la visita a València dissabte a l’horitzó.

Pedro Martínez aturava el partit a 2:18 per acabar el primer quart (20-14) amb sis jugadors del Girona havent anotat, quatre dels quals des de 6,75 m (3-0 Iroegbu, 6-2 Goloman, 15-12 Susinskas i 18-14 Fjellerup). Pons engreixava les dues llistes amb el 25-16 (5/13), mentre pels visitants Jou en feia dos per empatar a 9 i a 12 (amb addicional fallat). El domini del rebot (15-4 al primer quart).

El triple amb addicional de Fjellerup a 3:48 per la mitja part (31-30), en l’atac que neix del tap a dues mans de Pons, era la primera cistella gironina en joc del segon quart, amb un 0-14 del Baxi (Salva Camps demana temps amb el 0-7 a 8:41) despullant les vergonyes dels de negre quan la pilota no entra. Dordevic també en acció continuada feia el 34-30 (7-0) però l’intercanvi al final de la primera meitat era favorable als visitants: 37-42 triples de Sala (37-35), Garcia (36-33) i Steinbergs (39-38) amb 2/9 a 4/4.

El triple de Valtonen després de les esmaixades de Robinson i Badio suposaven la màxima de la nit (39-49) i obligaven Camps a aturar-ho a 8:05. Els triples de Sergi Martínez (42-49), Juani Marcos (49-56) i Quino Colom (54-61) eren pedaços perquè a l’altre costat el Baxi feia el que volia: 54-64 i 55-69 Pérez des de 6,75 m.

Les dues esmaixades de Geben (56-73) feien demanar minut a Camps a 8:38 i el triple de Brandon Taylor permetia veure la vintena per primer cop (58-78) i el de Valtonen i Pérez acostar-se als 30 (71-89).