ACB

Amb la mà ben escalfada

Bàsquet. ACB. El Girona, 30 punts en el darrer quart a la Font de Sant Lluís, s’estrena demà a Fontajau contra el Gran Canària, que va establir el seu sostre anotador en un quart: 38 punts

El Girona i el Gran Canària, que demà es veuran les cares a Fontajau (20.30 h) en la segona jornada en l’estrena a casa de l’equip de Salva Camps en l’ACB aquesta temporada, van ser partícips el cap de setmana passat de la voràgine anotadora que va viure la lliga. Amb una mitjana de 87,16 punts per equip (174, 33 per partit de mitjana), els equips van protagonitzar l’arrencada amb més anotació en 37 anys, des del 1986 segons subratlla l’ACB, amb el Coviran Granada-UCAM Múrcia (101-104) de partit estel·lar resolt després de dues pròrrogues. L’estadística supera l’inici del curs 2022/21, en el qual es van anotar 1.525 punts (84,7 per equip i 169,4 per duel), que fins ara era la millor del segle. En el global històric, és la tercera estrena amb més punts, únicament al darrere de la bogeria de la 86/87 (181,4) i de la 85/86 (178,4). Alhora, és la setena jornada més anotadora del segle.

Enmig de tot aquest ball de dades, el Gran Canària, campió de l’Eurocopa que l’any passat va derrotar els gironins en tots dos partits, va signar el seu quart més anotador de sempre amb 38 punts en el tercer contra el Baxi Manresa, amb un espaterrant 88% en tirs de dos i un 71% en triples, que aviat és dit. El consolidat equip de Jaka Lakovic es va imposar per 97-92 amb 23 punts de l’aler nord-americà amb passaport austríac Sylven Landesberg superant el seu anterior rècord, que tenia en 37 punts en el tercer quart contra l’UCAM Múrcia des del 2019.

Tercera trentena

El Girona es va afegir a la festa amb 30 punts en el darrer quart a la pista del València (85-89) –equip d’Eurolliga–, on va signar un triomf de prestigi que aferma el segon projecte del club de Marc Gasol en l’elit i que li confereix tranquil·litat en un curs amb molts canvis i, de moment, sense el concurs de Markel Brown, que havia de ser el referent ofensiu al perímetre i que té una lesió al peu. Només el Gran Canària, el Girona i el Madrid, el primer líder i que en va anotar 33 en el primer quart contra el Casademont Saragossa, van arribar a la trentena en algun dels períodes. El rècord històric en un quart el té el València 2021/22 amb 47 punts contra el Río Breogán. El Girona arriba per tercer cop a la trentena. El seu rècord són els 32 del darrer quart a Granada (78-92 en la jornada 17). També en va fer 30 en el primer quart a Fontajau contra el Betis (79-90) en la 32a jornada, de trist record.

LES DADES

30
punts
va anotar el Girona en el darrer quart a la pista del València en la primera jornada
174,33
punts
per partit de mitjana en l’ACB, la millor arrencada anotadora en 37 anys
38
punts
va clavar el Gran Canària en el tercer quart al Baxi Manresa, amb 88% de dos i 71% en triples
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)