ACB

No cal despertar del somni

Bàsquet. ACB. El Bàsquet Girona, que té el dubte del base Juani Marcos, vol allargar la seva arrencada idíl·lica amb el tres de tres a la pista de l’assedegat i exigent Granada (0-2)

El Bàsquet Girona busca avui a la pista del Coviran Granada el tres de tres per eixamplar la seva arrencada fulgurant i mantenir-se a dalt en l’ACB per allargar l’esclat de dopamina generalitzat. L’equip va debutar amb un triomf de prestigi a València i dijous va atropellar el Gran Canària a Fontajau donant espectacle en una altra exhibició coral que va enfervorir l’afició. Tot plegat, sense el lesionat Markel Brown, que havia de ser referent en el joc exterior. Avui, a més, el Girona té el dubte de Juani Marcos, que dimarts va jugar amb una fèrula al dit polze. “Veurem si podem comptar amb ell”, va dir ahir en roda de premsa el tècnic Salva Camps, que, gat vell, va contextualitzar per mirar de rebaixar l’eufòria: “Amb els jugadors que tenim, crec que estem fent una bona feina i ens estem entrenant bé. Els resultats ens ajuden a continuar i a competir. No pensem en res més. Hi haurà dies que competirem igual i potser no guanyarem. Valoro positivament la feina que fa l’equip en el marc d’uns condicionants de jugadors lesionats i d’altres circumstàncies. Per exemple, tenim la possibilitat de tenir dos americans i no en tenim cap.” El 0-2 del Granada és del tot enganyós. En la primera jornada va perdre a casa contra l’UCAM Múrcia després de dues pròrrogues i dijous va perdre a la pista de la Penya, on va arribar a guanyar de 13 punts i només va claudicar en el darrer quart. Els andalusos, que sortiran a la pista malferits, guanyaven de deu al final del tercer quart i van sucumbir en el darrer període. Respecte del rival, Camps ha citat Joe Thomasson, Kwan Cheatham, “un excel·lent tirador de tres”, Cristiano Felicio, que “pot fer molt de mal a la pintura”, Lluís Costa i Yiftach Ziv com alguns dels homes més importants del Granada, que el curs passat va perdre els dos partits contra els gironins: 78-92 i 88-73. “És un partit molt complicat i hem d’intentar arribar al tram final amb possibilitats. El Granada s’ha reforçat per fer un passet endavant i et posa les coses molt difícils amb la seva defensa agressiva, perquè és capaç de pressionar a tota la pista”, avisa. Qüestionat sobre la gran defensa que el Girona va executar contra el Gran Canària, al qual va deixar en 64 punts, creu que és aviat: “Les dades en només dos partits no són rellevants. En el segon partit vam tenir una molt bona activitat defensiva i les coses que vam plantejar van donar resultat contra un rival que el curs passat va tenir mitjanes molt superiors. I això fa que el jugador hi cregui més.” Amb 22 assistències de mitjana (21+23), el Girona és segon en aquest apartat en la lliga rere el Bilbao.

LA PRÈVIA

Els resultats ens ajuden a continuar i a competir; no pensem en res més. Hi haurà dies que competirem igual i no guanyarem
El Granada s’ha reforçat per fer un passet endavant; serà un partit molt complicat
Salva Camps
tècnic del girona
18 equips
sense propera
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)