ACB

Sagnia resol per al Baxi Manresa una victòria molt soferta contra el Palència (92-91)

Una cistella de l’aler gambià a 3 segons del final dona el tercer triomf consecutiu al conjunt bagenc contra un equip castellà molt combatiu

Una cistella de Musa Sagnia a 3 segons del final ha donat una victòria molt soferta al Baxi Manresa (92-91), la tercera consecutiva, contra un Zunder Palència que continua sense estrenar el seu caseller després de cinc jornades a l’ACB, tot i que avui ha millorat notablement el seu rendiment a domicili. El partit ha estat molt anivellat, amb diferents alternatives (16-22, 34-27, 20-22 i 22-20) i no s’ha resolt fins al cara creu final. Per part bagenca ha destacat l’aportació de Brancou Badio, amb 21 punts anotats, 5 de 8 triples, i 24 de valoració.

El partit ha començat amb molt de ritme. El domini vermell en el rebot ofensiu no s’ha traduït en el resultat perquè al Baxi Manresa li ha faltat efectivitat de cara a cistella. El Zunder Palència ha anat de menys a més i amb un parcial de 0-9 ha tancat el primer quart amb avantatge (16-22). En l’últim minut d’aquest primer període ha reaparegut després d’onze anys amb els colors bagencs Pierre Oriola, tot i que la seva primera intervenció ha estat una falta antiesportiva. El segon quart ha estat un festival ofensiu (34-27). El Baxi ha estat més recognoscible. Ha pogut córrer en transició, ha millorat notablement el seu encert en el llançament exterior i ha capgirat el resultat amb un triple final de Taylor.

Després de la represa, un triple de Geben ha ampliat la renda local fins al 53-49. El conjunt castellà, però, ha respost amb la mateixa moneda i amb tres triples consecutius de Benite, Ortega i Van der Vuurst ha tornat a prendre la iniciativa (57-62). El Zunder Palència ha estat capaç de frenar el ritme de joc dels bagencs i arribar a l’últim quart amb un punt de renda (70-71). L’equilibri s’ha mantingut en el tram final. La pugna en els llançaments triples ha estat lleugerament favorable als manresans (14 de 32 i 12 de 29) i després de la cistella de Sagnia (92-91), el Palència encara ha disposat d’una última acció per aconseguir la victòria, però Benite ha estat molt ben defensat per Dani Pérez i el seu llançament no ha entrat.