Lliga femenina

Benvinguda diversió

L’Spar Girona triga gairebé mig partit a desenganxar-se del Bembibre però acaba gaudint i agraint la placidesa després de tanta càrrega acumulada

Bembibre 57 Spar Girona 86

EMBUTIDOS PAJARIEL BEMBIBRE:Kroselj (7), Toussaint (7), Garraud (5), Balogun (13), Rivers (4) –cinc inicial–; Otto (5), Etxarte, Senicar (3), Pérez, Aina Martín (5), Soeiro (5) i Laia Moya (3). 11/38 de 2, 9/25 triples (3 Balogun i 1 Otto, Garraud, Kroselj, Soeiro, Moya i Toussaint), 8/11 tirs lliures, 25 rebots (7 Rivers), 13 assistències (3 Toussaint) i 32 de valoració (6 Moya).SPAR GIRONA:Peña (4), Canella (2), Mitchell (24), Bertsch (11), Tolo (13) –cinc inicial–, Magarity (9), Parra (6), Ainhoa López (13) i Labuckiene (4). 17/35 de 2, 9/18 triples (5 Mitchell, 2 Parra i 1 Bertsch i López), 25/29 tirs lliures, 35 rebots (10 Magarity), 20 assistències (6 Mitchell) i 113 de valoració (31 Mitchell).PARCIALS:10-15, 15-20 (25-35); 14-29 i 18-22 (57-86).

Amb tanta càrrega de partits i viatges acumulada, i havent hagut de treballar i patir molt també en les victòries, l’Spar Girona anhelava un guió una mica més plàcid. I el va trobar a Bembibre, tot i que la visita a un dels equips que no ha estrenat el compte de victòries no va ser pas un passeig. Va fer falta gairebé mig partit per desenganxar-se de les d’El Bierzo i, per fi, tenir espai per a la diversió i el respir. El calendari no dona treva, però convenia una mica de distensió. No és precisament dels viatges còmodes, però va ser profitós per guanyar confiança col·lectiva i individual –la recuperació de Labuckiene o el pas endavant d’Ainhoa López– en un partit que va acabar extremant les diferències, amb una valoració global de les locals de 32 –la rosinca Laia Moya (18 minuts en pista), la més alta amb 6; la vidrerenca Aina Martín va fer 5 punts en 10 minuts– i de 113 de les gironines, 31 dels quals de Kelsey Mitchell, inspirada en el tir (5/6 en triples) i repartint 6 assistències.

L’arrencada va ser una lluita de desencert. Una gran acció de Magarity –rebot i cistella– va obrir el primer forat (8-15) en el primer quart, tancat amb un 10/15 i amb la necessitat d’afinar per a l’Spar (3/10 en tirs de 2). Dos triples de les d’El Bierzo les tornaven a situar a prop en el segon quart (18-19, a 5:57). L’Uni tenia sort del rebot (20-13 en el descans) per matisar el desencert. No hi havia manera de desenganxar-se, fins que dos tirs lliures de Bertsch van situar el 20-29 (a 2:31) per arribar al descans amb Canella fent el 25-35 sobre la botzina.

Tot i que el Bembibre va sortir del descans amb el primer triple de Garraud (28-36), l’Spar Girona va trencar el duel i va agafar una tranquil·litat molt benvinguda, gràcies a un parcial de 0-12 que li va donar 20 punts de marge (28-48, 6:48) i que va deixar sense arguments el conjunt de Popi González. Laia Moya va fer el seu primer triple i poc després Aina Martín, la primera cistella. El 14-29 del tercer quart era prou significatiu, amb les gironines amb la confiança realçada i amb espais per resoldre atacs amb rapidesa. El segon triple de Parra gairebé seguit –entre el final del tercer quart i el principi del segon– va permetre l’Spar acostar-se als 30 punts de renda (39-67). Una diferència que va arribar amb el quart triple (4/5, i vindria el 5/6) d’una Kelsey Mitchell desencadenada (45-75, a 5:36). El guió estava escrit feia estona

Anem sumant gent i sensacions, sòlides al darrere per poder divertir-nos al davant. Estem contents
Laura Antoja

DESTACADA

En sortim molt reforçades. Hem anat desgastant el rival en la primera part, amb agressivitat, defensant bé i podent córrer