Eurocopa

L’Spar Girona supera la ventafocs del seu grup (68-86)

Quarta victòria en quatre partits per a l’Spar Girona en la fase de grups, en el partit que obria la segona volta i que tanca la gira com a visitant del conjunt gironí, massa irregular contra un rival molt inferior i que després de començar molt encertat de lluny i obrir forat amb un 0-10 (28-43) s’aferrava a Tolo per recuperar el marge a l’últim quart (61-78).

Ainhoa López amb l’esquerra després de robar la pilota a Mia Loyd feia el 19-21 després que Labuckiene fallés dos tirs lliures i, després, anotava el quart triple vermell (20-24) en un primer quart sense defenses (23-28). Els 10 punts de Loyd amb dues accions de 2+1 (20-21 i 23-26), 7/8 tirs lliures (2/4 l’Uni) i 6 ofensius a la cistella local (7 visitants al mateix cèrcol, 12-9) expliquen la resistència local. Mitchell (0-3) i Peña (3-8 i 9-13) també havien sumat de lluny i, de fet, el Diddeleng falla el triple que li donava l’avantatge a 2:58 (15-17).

Shalonda Winton a 7:50 anotava el primer triple local (28-33) quan les vermelles ja en duien 5 (24-31) després del de Parra, a qui substituïa magali Mendy a 7:12. Antoja assegurava el rebot amb Labuckiene (28-37) i Tolo (28-39 de 4,6 m) juntes. El temps mort local a 5:01 obria els punts del perímetre gironí: Peña i Mitchell (28-43, 0-10). L’escorta d’Ohio no fallava els tres tirs lliures (30-45) ni el triple amb què responia el de Winton (33-48), que anotava a tauler sobre la botzina (35-48).

Els triples de Peña (38-51) i Mitchell (42-54) dissimulaven el mal inici de l’Uni en defensa (9 punts en 3 minuts). El quart triple de la nord-americana era la tercera cistella vermella (48-57) de la segona meitat. Etute de costat a costat i Winton de 6,75 m (3/5) tenien la resposta de dues accions de Magarity i una entrada amb rectificat de Mitchell (53-63) però Antoja havia d’aturar l’intercanvi a 1 minut perquè la pivot local semblava A’ja Wilson anotant el 55-63 i fent tap a Mitchell en la última acció del tercer quart (55-65).

El Diddeleng baixava de la barrera psicològica amb dues cistelles de Loyd (61-69) i Tolo en el seu duel amb Etute (5 punts i tap) es convertia en el salvavides vermell (61-72, 2+1). Canella s’estrenava de revers (61-74) i Tolo establia la màxima de sota (61-76) i de tir lliure després de córrer al contraatac (61-78, 0-9). Labuckiene agafava el relleu (61-80) però Etute tornava a sumar (64-82, 6-0) i després de temps mort d’Antoja l’Uni reprenia el fil (68-86 Peña).