ACB

El Girona no falla a Palència i suma la seva cinquena victòria (76-80)

El Bàsquet Girona ha sumat avui a la pista del Zunder Palència, el cuer de l’ACB, la seva cinquena victòria en un partit igualadíssim que ha sabut rematar en el darrer quart (76-80). Ike Iroegbu, amb 16 punts i 4 assistències i un tram final de partit espectacular, i Quino Colom (11 punts i 6 assistències) i Jaume Sorolla (11 punts), han estat els jugadors més decisius del conjunt de Salva Camps, que se n’ha sortit sense el lesionat Ives Pons. Sense oblidar els 6 punts i 13 rebots –14 de valoració– de l’incansable Sergi Martínez. Per part local, el millor ha estat Chumi Ortega amb 14 punts i 10 rebots i 28 de valoració

El primer quart ha començat prou malament per al Girona, ja que Golomán s’ha carregat amb dues faltes i ha hagut d’asseure’s a 8:05 per al final. Molt aviat. L’encert en el triple de tots dos conjunts ha capitalitzat el primer quart, en el qual el Girona ha gaudit d’una màxima renda de 4 punts (6-10) amb una cistella d’un inspirat Colom, que reapareixia. El Palència ha reaccionat amb 2/2 de triples de Franke, que ha arribat al descans amb 10 punts. Colom ha replicat amb un parell més i s’ha arribat al final del primer quart amb 23-23.

El Palència ha penalitzat els problemes defensius visitants en l ’inici del segon quart (33-27) amb un parcial de 10-4. El Girona ha fallat els seus cinc primers triples –al descans estava en 3/13–, però la primera cistella d’Iroegbu i l’aparició de Sorolla ha permès els de Salva Camps posar-se de nou per davant (33-34) amb un parcial de 0-7. L’embranzida final del Palència l’ha ressituat de nou per davant al descans (40-38). El Girona, fort fins ara en la lliga en aquesta faceta, ha concedit massa rebots ofensius al rival (9). Colom i Sorolla (4/4 de 2) han estats els màxims anotadors del Girona amb 9 punts.

Esperonat per dues accions de 2+1 consecutives de Chumi Ortega, el Palència ha marxat de 6 (48-42), però la història s’ha repetit amb un 0-7 del Girona coronat per l’infal·lible Sorolla, que ha esmaixat després de robar una pilota (48-49). El triple de Susinskas ha acabat de generar nervis al locals (50-54). A pesar d’un parell d’assistències de manual de Colom, el Girona ha encadenat errors en atac i Benite, amb 5 punts seguits, en canvi, ha obligat Camps a demanar temps mort (61-58) en el marc d’un estira i arronsa total. Fjellerup, valent i inspirat, ha empatat amb un triple (61-61). Iroegbu ha situat per davant del nou al Girona al final del tercer quart (61-62).

Tancant bé el rebot i sortint amb rapidesa al contraatac, el Girona, impulsat per dos triples d’Iroegbu, ha obligat al tècnic local Marco Justo a aturar el partit (65-72 a 6:12). La mala selecció i el desencert al davant i la irrupció de nou de Chumi Ortega, amb un triple i dos tirs lliures, han revitalitzat el Palència quan el Girona ja li tenia el peu al coll (70-72). Triple de Susinskas (70-75). Golomán ha anotar dos tirs lliures (70-77). El festival d’Iroegbu ha prosseguit amb una cistella magnífica que ha deixat el partit prou encarrilat: 72-79 a 1:32. El Girona ha fallat dos triples –Iroegbu i Colom– però Susinskas ha agafat dos rebots seguits fonamentals i li han fet falta. Ha anotat el segon (74-80 a 50 segons del final). Palència ha anotat ràpidament (76-80). Iroegbu, precipitat, ha fallat un triple, però el Girona ha recuperat la pilota (76-80)