Lliga femenina

Evolucionar sense parar

L’Spar Girona rep l’Araski, que com l’Ensino dijous ha enllaçat dos triomfs després d’un mal inici, obligat a guanyar i mostrar més minuts de bon joc a Fontajau

L’Spar Girona (18.15 h, per la Xarxa) torna a casa per rebre l’Araski en el primer dels quatre partits a casa els propers quinze dies. Un tram de calendari que, com dijous a Lugo, ha de servir a l’Uni per fer la pretemporada que va trobar a faltar quan en l’inici de curs es va trobar exigit, en la final de la Lliga Catalana a la Seu o en les visites a pistes d’Eurolliga (Saragossa i Salamanca). Dos partits d’Eurocopa a Fontajau, aquest dimecres i el següent, i equips de la part baixa de la classificació de l’LF fins a tocar de Nadal –Estudiantes (17 desembre) i Gernika (22) amb la tornada a casa de la primera eliminatòria continental– formen el marc ideal perquè el projecte gironí, amb set cares noves a la plantilla i relleu al capdavant de la banqueta, agafi la velocitat de creuer per arribar a l’hora de la veritat amb la feina feta i opcions de mirar als ulls a qui es posi al davant tenint en compte el nivell individual a l’Spar.

“Juguem a casa, és un factor a favor que hem d’esprémer, continuar empenyent la gent a venir i imposant un ritme de joc al més alegre possible”, va dir Laura Antoja en la prèvia d’un duel contra un equip que, com l’Ensino dijous, ha sumat les seves úniques victòries després d’un inici amb el peu esquerre (0-5 les verdes).

“Comencem a estar en el camí que busco: que tota jugadora cregui que en qualsevol moment té alguna cosa a aportar”, va valorar Antoja, que sobre la seva filosofia argumentava: “Que creguin que poden jugar, no que sentin que sempre estaran a la banqueta. Això és la competitivitat dels partits i entrenaments i el que et dona un nivell més alt. En tenim pocs, van molt seguits i han d’estar molt ben analitzats a veure què treballes i amb quin ritme, però tothom ha de pensar que s’hi està guanyant els minuts, allà.”

Patrocini

Irati Etxarri i Helena Oma, en dos pols oposats

“Si surten bé vol dir que està preparada per entrenar-se” diu Antoja sobre les proves a Etxarri d’aquí quinze dies. La navarresa, que ja participa en les sessions de l’Uni, es va trencar els encreuats al febrer en el primer partit després de la segona finestra FIBA, en què havia anat amb Espanya. Com Oma, que després de debutar amb l’absoluta, es va fer una fractura completa del lligament encreuat anterior, amb afectació al menisc intern, en el Casademont-Ferrol i diu adeu a la temporada. Oma ja es va fer aquesta lesió quan era a l’Uni, el gener del 2020.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)