Lliga femenina

L’Spar Girona ensopega amb la mateixa pedra (52-63)

Derrota inesperada de l’Sar Girona contra un equip que ja va guanyar a Palau el 2020 (60-64) i fa un any (62-64) en el retorn de la finestra FIBA. L’Araski, sense la seva pivot titular –Tamara Seda– i amb només tres jugadores a la banqueta, lligava un 0-8 al darrer quart que enllestia un partit molt fluix de l’Uni, amb Mitchell estrenant-se en l’anotació a l’últim minut (52-61)

Els triples de López (3-2 a 8:52), d’Ygueravide (10-7 a 6:02) i de Canella (13-10 a 3:40) donaven els primers avantatges a l’Uni, que a 3:31 ja tenia el cinc inicial assegut. La tercera de Labuckiene –la segona li assenyalen en atac– obligava Tolo, autora de 4 punts, a tornar per la lituana a 2:15 però les verdes tenien les idees més clares i, també de lluny, tancaven el parcial amb empat a 15 amb els triples d’Hermida i Burani.

Mogut de dalt a baix el cinc que començava el segon quart, dues pèrdues consecutives d’Ygueravide –14 de l’Uni al descans, 10 al segon quart– obligaven Laura Antoja a recórrer al minut amb el cinquè punt seguit d’Alarcon (19-24 triple). Bertsch (15-12) i Magarity (19-19 i 22-24 amb addicional) eren les úniques en anotar pel conjunt gironí, fins el triple d’Ygueravide que reduïa la màxima verda (25-28).

El triple de Gretter amb Brewer agafant el rebot amb tres rivals a prop (27-33), en el segon ofensiu de la jugada, mantenia el to verd del partit malgrat l’Uni comencés amb Mendy i Mitchell, incapaces d’anotar tot i els intents (0/3 i 0/6 tirs de camp) Labuckiene (2) i Magarity (6) aguantaven l’equip fins que Canella al contraatac assistida per López –les que surten de la banqueta a 5:18– anotava el primer contraatac vermell (35-37). Un altre triple de Gretter (37-42) mantenia la tendència, amb Bertsch taponada per darrera en la darrera acció del tercer quart (41-45).

Hill recuperava la màxima a l’inici de l’últim quart (41-47) i Canella en un tir de mitja distància en transició feia els primers punts locals del parcial (43-47 a 6:32). El triple de Gretter (43-50), l’error d’Ygueravide i Brewer assistida per van den Adel endurien la pujada (43-52), amb Mitchell fallant i la neerlandesa de l’Araski clavant-la de 6,75 m (43-55 a 4:51). El 0-8 era entre temps morts i Ygueravide de tres (46-55) obria la finestra a l’esperança però fallava els dos següents intents i quan Magarity fa el 50-57 Brewer li respon i MItchell comet la quarta, en atac, a 2:02. Hermida superava la barrera psicològica a un minut (50-61) i Gretter de tir lliure tancava el marcador (52-63).