Lliga femenina

L’Spar Girona no es deixa sorprendre pel Baxi Ferrol (87-74)

Setena victòria de l’Spar Girona a la lliga, la segona aquesta setmana a Fontajau i la segona seguida en la competició estatal després de l’ensopegada de fa quinze dies amb l’Araski (52-63).

Els triples de Mestres (15-14), Soriano (17-17) i Selland (17-20) donaven l’avantatge al conjunt gallec, que lligava un 2-9 des del triple de Bertsch (15-11), el tercer vermell després dels dos d’Ainhoa López (3-2 i 10-7, 2/2). Magarity (3/5 de 2), amb tres grans a pista, tancava el primer quart sobre la botzina assistida per Canella, que ja havia habilitat Tolo abans (17-14).

Canella (22-20) i López (27-25) mantenien la punteria local (5/7) però a cada triple vermell el Ferrol hi responia a la següent acció: 22-23 Selland i 27-28 Soriano. El primer tir lliure de l’Uni és a 4:16 per acabar el segon quart, l’addicional de Labuckiene en el seu setè dels 9 punts seguits que enllaçaria (38-31) i que acabaven amb temps mort visitant a 3:45. La lituana encara en tenia més (40-31 a passada de López) en el que seria un 9-0 amb el segell de la 77. El quart triple sense error d’Ainhoa (45-33) suposava la màxima però el replicava, després de temps mort, Fequiere i s’arribava al descans 47-37 amb 3/3 tirs lliures de l’Uni i 4/6 el Ferrol (6-6 faltes, amb 2 de Tolo i Labuckiene i Fequiere).

El 5/5 de López suposava el 56-37, un 9-0 que havien començat Tolo i Magarity. I com en la primera meitat la resposta visitant era immediata: 56-40 Selland (3/3). Gómez fallava la rèplica al triple de Bertsch (62-44), que jugava d’alera, i Labuckiene de 4,6 m establia la vintena (64-44) a menys de 4 minuts per tancar el parcial, en el qual Peña fixava la màxima des de fora l’arc (69-47) però fallava sobre la botzina amb 72-53.

Antoja aturava el partit a 7:25 (72-57) i refeia el cinc amb Magarity al perímetre però els àrbitres, permissius amb la defensa de contacte visitant, castigaven amb falta en atac a Labuckiene i Tolo. La sueca, ja al quatre i amb addicional, estrenava el marcador vermell de l’últim quart a 5:52 (75-59) i assisitda per Ygueravide tornava a acostar el marge a la vintena (77-59). Ara amb un joc de peus, la ratxa anotadora creixia amb joc de peus (79-61) i de mitja volta (81-65). López, sense volar provar sort de lluny, anotava amb l’esquera el 83-65 en el parèntesi de Magarity –85-67 a passada d’Ygueravide, autora del 87-69. La quarta de Tolo, també en atac a 35,6, el colofó al pèssim arbitratge.