Eurolliga

El Barça, amb el lliri a la ma a Bolonya (80-75)

Tercera derrota del Barça a l’Eurolliga, a Bolonya en el duel entre el segon i el tercer, que mantenen la posició, decidit amb un 17-2 entre el final del tercer quart i l’inici de l’últim que deixava en un no res la màxima dels de Roger Grimau (20-36, triple de Kalinic). La major experiència –i encert– local en el desenllaç, desequilibrant.

El 0-7 blaugrana amb triple de Kalinic (3-5) donava la iniciativa als visitants (3-7 i 5-11). La segona del serbi aplanava e camí als locals, que només anotaven de tir lliure o triple i capgiraven el marcador (14-11) amb un parcial trencat per Laprovittola de 6,75 m (14-14), des d’on Abrines anotava per partida doble (16-20 i 16-23) per acabar el primer quart 18-24 amb 4/5 triples visitants.

Hernangómez i Brizuela, els dos per partida doble i des de sota ampliaven l’avantatge (20-32) i el center obligava el tècnic local a demanar un segon temps mort: 20-30 a 8:10 i 20:34 a 6:35. El segon de Kalinic 5/7 obria forat 20-36 però Grimau havia d’aturar-ho a 1:16 (31-41) i a 22 segons (33-43) perquè Vesely anotés els posteriors atacs i arribar a la mitja part dotze amunt (33-45).

L’inici de la segona meitat era local (40-47, temps mort visitant a 6:53) amb els primers punts de Shengelia. Da Silva, esmaixant a passada de Satoransky a 5:52, feia la primera cistella en joc del Barça (41-49) i malgrat el triple de Cordinier, el de Parker donava un respir al conjunt català (44-54 a 4:17) però només amb Brizuela entonat (51-61, 5 punts seguits del basc) el marge es veia reduït al final del tercer quart: 56-61.

Shengelia empatava a 61 obert al triple en l’inici de l’últim quart i Mascolo després d’ofensiu donava el segon avantatge de la nit a la Virtus (65-63) Lundberg també en una segona oportunitat local enfilava el parcial a 17-2 (68-63). Vesely a 4:52 esmaixant la continuació amb Laprovittola feia el 68-65, la primera cistella en joc visitant del quart –el 61-63 és d’Hernangómez de tir lliure. El pivot txec i Kalinic sobre la botzina amb Hackett a sobre permetien empatar a 72 a 1:42. Satoransky de 6,75 feia el 74-75 després de l’acció de Lundberg però, ja en l’últim minut, Hackett de tir lliure (76-75) i forçant la falta en atac a Abrines a 38,9 donava la iniciativa a la Virtus, que mitjançant Lundberg puntejat per Vesely feia pujar el 79-75 a 17 segons i amb Lapro fallant el triple se n’anava a 4,6 m a 7,2: 80-75 (1/2).