Eurocopa

L’Spar Girona encarrila l’eliminatòria a Szekszard (77-89)

L’Spar Girona torna d’Szekszard amb l’eliminatòria de setzens de final encarrilada, convertint en un tràmit el partit de dimecres que ve a Fontajau. Només el 15-0 entre el final del primer quart (21-27, 9-0) impedeixen que l’avantatge sigui encara més gran, en un bon partit del conjunt gironí, liderat per Ygueravide (21 punts) i Bertsch (23).

Bertsch a 4:15 en els tirs lliures de la falta amb què les locals entraven en bonus establia una màxima de 14 (6-20). Els triples de Mendy (3-7) i Ygueravide (5-12) havien obert el primer forat i el desè punt de la californiana, de 6,75 m (10-23), recuperava la barrera psicològica amb Magarity jugant al perímetre i assistint Tolo (5-18) i Labuckiene (12-27) des del pal baix després d’ofensiu. El 9-0 amb triple de Manyoky al límit de la possessió i Stanacev (8 punts) sola després de recuperació ajustaven el marcador al final del primer quart (21-27).

Antoja demanava minut a 8:09 per acabar la primera meitat amb Monroe empatant a 27 des de tir lliure (4/4 al segon quart). Tolo, que havia donat el primer avantatge a les vermelles (0-2), lligava 4 punts (27-31) però les locals recuperaven la iniciativa per primer cop des del 3-2 (triple de Boros) mitjançant Westbeld i la primera cistella de Monroe els donava la màxima (34-31). El segon triple d’Ygueravide (2/4) i Magarity –fent parella a dins amb Bertsch– al tir lliure, com Ygueravide (4/4), mantenien l’alternança amb la primera assistida per la segona (43-44) i Bertsch en suspensió sobre la botzina tancava el segon quart (43-46).

Ygueravide, Magarity i Bertsch lligaven un 0-8 a l’inici del tercer quart (43-54 a 8:16, temps mort local), però els triples de Bertsch (47-59) i Peña (48-64) obligaven Zeljko Dokic a aturar-ho de nou a 4:31 i Tolo recuperava la màxima 51-66 de 4,6 m (16/16 vermell). Canella de tir lliure (20/20) i trepitjant el triple al límit del tercer quart deixaven el 56-74.

El triple de Mendy suposava la màxima de 17 (61-78) a 6:12 i les accions d’Ygueravide, de dos (63-82) a 4:14 i de tres (68-87) a 3:08, de 19. L’antiesportiva a Marta Canella a 1:15, quan tenia la pilota agafada amb les dues mans i sent objecte de falta, permetia el conjunt hongarès retallar la diferència des dels tirs lliures (74-87), Boros de 6,75 m la reduïa a la desena i Bertsch tancava el marcador 77-89.