NBA

Mor George McGinnis, una de les grans llegendes dels Pacers i l’antiga ABA

L’aler, campió dues vegades, va establir rècords que han sobreviscut fins aquests darrers anys

Dol a l’NBA i al bàsquet dels EUA per la mort als 73 anys d’una dels grans jugadors de la història, George McGinnis (1950, Alabama), membre del Saló de la Fama i una de les icones dels Indiana Pacers, que van anunciar ahir la notícia.

Abans de la fusió entre les dues lligues professionals dels EUA, McGuinnis va guanyar dos títols de l’antiga ABA amb els Pacers (1972 i 1973) i va ser nomenat l’MVP de les sèries pel títol en el segon campionat. Va ser All-Star de l’ABA tres vegades i va compartir un MVP de la lliga el 1975 amb una altra llegenda de al lliga, Julius Erving (Philadelphia 76ers).

El jugador, un aler pivot que feia valer el seu físic per imposar-se a la defensa dels rivals, va establir rècords de gran durada en els Pacers. En els “play-off del 1975 va fer el primer triple doble amb més de 50 punts (51 punts, 17 rebots i 10 assistències) en un duel contra els Spurs, marca que no seria superada fins al 2017 per Russell Westbrook. També va ser el primer jugador de la història en anotar més de 200 punts, agafar més de 100 rebots i repartir més de 50 assistències en un sèrie dels “play-off”. Giannis Antetokounmpo superaria aquest rècord el 2022. També va ser el primer de la història en liderar en els “play-off” les estadístiques de punts, rebots i assistències, una fita només igualada la temporada passada per Nikola Jokic.

Després de la seva experiència a Indiana –on també havia triomfat a la coneguda universitat– McGinnis va jugar també als 76ers, ja oficialment en l’NBA, i als Nuggets abans de tornar als Pacers (1980-1982), que li van retirar la seva samarreta (el número 30) quan va plegar de jugar. McGinnis va ser un dels primers jugadors exteriors en dominar totes les facetes del joc obrint les portes a alers com LeBron James i el mateix Antetokounmpo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)